İsrail: Hamas'ın Gazze'de saklanacak yeri yok

Hamas'ın 'Gazze'de saklanacak hiçbir yeri olmadığını' söyleyen İsrail ordusu sözcüsü Hagari, "Onlara her yerde ulaşacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), İsrail ile Hamas arasında çatışmaların başladığı 7 Eylül'den bu yana, Gazze'de yaklaşık 200 bin kişinin yerinden edildiğini duyurdu. Öte yandan İsrail ordusu, Hamas'ın 'saklanacak yeri olmadığını' bildirdi.

Hamas militanlarının 'Gazze'de saklanacak hiçbir yeri olmadığını' söyleyen İsrail ordusu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, "Onlara her yerde ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

BİNLERCE KONUT HASARA UĞRADI

İsrail'in 'topyekun ablukaya aldığını' duyurduğu Gazze'ye yönelik, Birleşmiş Milletler'den (BM) son duruma ilişkin açıklama geldi. UNRWA'nın raporunda, 2.3 milyon kişinin yaşadığı Gazze'de 790 konutun yerle bir edildiği ve 5 bin 330 konutun ağır hasara uğradığı belirtildi.

YAKLAŞIK 200 BİN KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

BM, İsrail'in Gazze'deki elektrik ve suyu kesmesi, enerji santralini birkaç günde yakıtsız bırakabileceğini ve 610 binden fazla kişi için içme suyu kıtlığına neden olabileceğini bildirdi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Laerke, "Gazze Şeridi'nde yerinden edilme dramatik bir şekilde arttı ve cumartesi gününden bu yana 187 bin 500'den fazla kişiye ulaştı. Çoğu okullara sığınıyor" dedi. (DIŞ HABERLER)