Gazze'deki sivillere 'Mısır'a gidin' demişlerdi: Sınır kapısı kapatıldı

Gazze'deki sivillere Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır'a geçmelerini tavsiye eden Yarbay Richard Hecht, "Refah Kapısı dün açıktı ancak şu anda kapalı" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar dördüncü gününde devam ederken Gazze'deki sivillere 'Mısır'a gitmeleri' tavsiyesinde bulunan İsrail ordusu, sınırın kapatıldığını duyurdu. Ordu, Gazze'nin dünya ile tek kara bağlantısı olan Mısır sınırındaki Refah Kapısı'nın kapatıldığını bildirdi.

Yarbay Richard Hecht, geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklamada, Gazze'den ayrılmak isteyen Filistinlilerin, Refah Kapısı üzerinden Mısır'a geçmelerini tavsiye etmişti. Bu açıklamadan saatler sonra geçişlere izin verilmediğini duyuran Hecht, "Refah Kapısı dün açıktı ancak şu anda kapalı" ifadelerini kullandı.

BM: İSRAİL'İN SALDIRILARINDA OKULLAR HEDEF ALINIYOR

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında okullar ve BM binalarının vurulduğunu duyurdu. Yerleşim alanlarına düzenlenen saldırıların büyük sivil kayıplara yol açtığını dile getiren Türk, İsrail'in 'abluka' açıklamasına ilişkin de konuştu. Türk, sivillerin hayatını tehlikeye atan 'kuşatmaların' uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

'KAHİRE YÖNETİMİYLE İLETİŞİM SÜRÜYOR'

Öte yandan Mısırlı yetkililer, Birleşmiş Milletler (BM) ile bağımsız yardım kuruluşlarının, abluka altındaki Gazze'ye yardım göndermek için Kahire yönetimi ile görüşmelerin sürdüğünü aktardı. Gazze'deki insani koridorların güvenliğini sağlamak için İsrail ve ABD ile temasa geçildiği belirtildi.

 

İSRAİL ORDUSU: 1500 CESET BULDUNDU 

Ayrıca İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ni çevreleyen yerleşimlerde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmaların ardından şu ana kadar en az 1500 Filistinli silahlı unsurun cesedini bulduklarını ileri sürdü.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberinde ise İsrail hükümetinin, 360 bin yedek askerin seferberliğe katılmasını onayladığı belirtildi. Haberde, bu adımın "uzun bir askeri harekat gerçekleştirileceğini" gösterdiği kaydedildi. İsrail ordusu ayrıca yurt dışından yüzlerce yedek askerin de seferberliğe katıldığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)