İran'dan 'protesto' açıklaması: Batı'nın dahline ilişkin kanıtlar var

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, "Elimizde ABD'nin, Batılı ülkelerin ve bazı Amerikan müttefiklerinin protestolarda rol oynadığını kanıtlayan bilgiler var" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mahsa Jîna Amini'nin ahlak polisi tarafından katledilmesinin ardından başlayan eylemlerde Batı'yı 'protestolara destek vermekle' suçlayan Tahran yönetimi, bir kez daha söylemini yineledi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Batılı ülkelerin protestolara dahline ilişkin 'kanıtlara sahip olduklarını' dile getirdi.

'ELİMİZDE ROL OYNADIĞINI KANITLAYAN BİLGİLER VAR'

Kenani, "Elimizde ABD'nin, Batılı ülkelerin ve bazı Amerikan müttefiklerinin protestolarda rol oynadığını kanıtlayan bilgiler var" dedi.

İran, son haftalarda Kürt kentleri başta olmak üzere güvenlik güçlerinin şiddeti artırdığı protestolarda ABD ve Batı'yı suçluyor. Batılı ülkelerin gösterilere yönelik tutumunu 'içişlerine müdahale' ve 'isyancılara destek' diye niteleyen Tahran yönetimi, söz konusu ülkelerin İran'da istikrar ve güvenliği bozmaya çalıştığını savunuyor.

EN AZ 448 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

İran İnsan Hakları Merkezi, protesto gösterilerinin başlangıcından bu yana 156 bölgede ve 143 üniversitede protesto düzenlendiğini açıklamıştı. Devrim Muhafızları'na bağlı Besic'in protestoculara yönelik şiddetin ön saflarında yer aldığı eylemlerde, aralarında 62 çocuğun bulunduğu en az 448 kişinin öldürüldüğü bildirildi. Ayrıca gösterilerde şimdiye kadar 565’i üniversite öğrencisi, 110’u çocuk 18 binden fazla kişinin gözaltına alındığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)