İran'da protestolara destek veren oyuncu Taraneh Alidoosti tutuklandı

İran geneline yayılan Mahsa Jîna Amini protestolarına destek veren İranlı oyuncu Taraneh Alidoosti tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Jina Amini'nin cenazesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor. Eylemlere destek veren İranlı oyuncu Taraneh Alidoosti, 'ülkedeki rejim karşıtı gösterilere destek vermek', 'yanlış ve çarpıtılmış içerikler paylaşmak' ve 'eylemleri kışkırtmak' gerekçesiyle tutuklandı.

 

İranlı oyuncu Taraneh Alidoosti, İran geneline yayılan Amini protestolarına destek vermek için Instagram hesabından başörtüsüz bir fotoğraf yayınlamıştı. Oyuncu, yayınladığı fotoğrafta, "Jin, Jiyad, Azadi" (Kadın, Hayat, Özgürlük) yazılı bir döviz de göstermişti. Alidoosti son olarak, protestoculardan Muhsin Şikari'nin 8 Aralık günü idam edilmesine tepki göstermişti. 

Caption

Alidoosti, daha önce yaptığı açıklamada 'ne olursa olsun İran'da kalmaya devam edeceğini' söylemiş, İran'da güvenlik güçlerinin saldırısı sonucu ölenlerin aileleriyle dayanışma için kariyerine ara vereceğini duyurmuştu. Taraneh Alidoosti, 2016’da en iyi yabancı film Oscar’ı alan The Salesman filmi ile dünya çapında ün kazanmıştı.

Ne olmuştu?

Tahran'da 22 yaşındaki Amini'nin 16 Eylül’de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı. Amini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrasında başlayan gösteriler, ülkenin birçok kentine yayılmıştı. (DIŞ HABERLER)