İranlı oyuncu Alidoosti'den protestolara destek: Başörtüsüz fotoğrafını paylaştı

Taraneh Alidoosti, İran geneline yayılan Amini protestolarına destek verdi. Oyuncu, Instagram hesabından başörtüsüz bir fotoğrafını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Jina Amini'nin cenazesinin ardından başlayan protestolar devam ederken, eylemlere İranlı oyuncu Taraneh Alidoosti'den de destek geldi. Alidoosti, sosyal medyada başörtüsüz bir fotoğrafını yayınladı. İranlı oyuncu, Instagram hesabından paylaştığı görselde "Jin, Jiyad, Azadi" (Kadın, Hayat, Özgürlük) yazılı bir döviz de gösterdi. 

Alidoosti, daha önce yaptığı açıklamada 'ne olursa olsun İran'da kalmaya devam edeceğini' söylemiş, İran'da güvenlik güçlerinin saldırısı sonucu ölenlerin aileleriyle dayanışma için kariyerine ara vereceğini duyurmuştu. Taraneh Alidoosti, 2016’da en iyi yabancı film Oscar’ı alan The Salesman filmi ile dünya çapında ün kazanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Tahran'da 22 yaşındaki Amini'nin 16 Eylül’de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı. Amini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrasında başlayan gösteriler, ülkenin birçok kentine yayılmıştı.

Gösterilerdeki can kaybına ilişkin resmi makamlardan net bir bilgi paylaşılmazken, Norveç merkezli "İran İnsan Hakları Örgütü" protestolarda 200'den fazla kişinin öldüğünü kaydetti. İran İnsan Hakları Örgütü’ne göre, eylemlerde 50’si çocuk en az 328 protestocu ile 46 güvenlik görevlisi öldü. 15 bine yakın kişinin de gözaltına alındığı kaydediliyor. (DIŞ HABERLER)