İran basını: Türkiye, Suriye muhalefetinin ülkeden ayrılmasını istedi

İran ajansı Tasnim'in haberinde, geçtiğimiz hafta bir Türk yetkilinin SMDK Başkanı Salim el-Muslat ile görüştüğü ve Türkiye'den ayrılma çağrısı yaptığı belirtildi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Salim el-Muslat
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın, Şam yönetimi karşıtı Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na (SMDK) Türkiye'den ayrılma çağrısı yaptığı iddia edildi. İran ajansı Tasnim'de yer alan haberde, geçtiğimiz hafta bir Türk yetkilinin SMDK Başkanı Salim el-Muslat ile toplantı yaptığı belirtildi. 

Haberde, ismi açıklanmayan Türk yetkilinin el-Muslat'a 'Ankara'nın Şam ile ilişkileri yeniden tesis etmeye kararlı olduğunu ve Suriye muhalefet güçlerinin de bu gerçeği kabul etmesi gerektiğini' söylediği ileri sürüldü. Buna göre Suriye muhalefetinin, 'yeni bir ülke' bulması gerektiği ve Türkiye'deki tüm siyasi faaliyetleri durdurması gerektiği aktarıldı.

Tasnim'e konuşan kaynaklar, SMDK'nin bu talebi kabul ettiğini dile getirdi. el-Muslat'ın Suudi Arabistan'a gitmeyi önerdiği ancak Suriye Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahman Mustafa'nın Ürdün'e gitmeyi teklif ettiği ileri sürüldü.

ÇAVUŞOĞLU, EL-MUSLAT İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, SMDK Başkanı Salim el-Muslat​​​​​​​, Müzakere Komisyonu Başkanı Bedir Camus ve Suriye Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahman Mustafa'yla bir araya gelmişti. Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Muhalefetin, BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararı çerçevesinde, siyasi sürece katkısını takdir ediyor ve destekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)