İngiltere'de 'kira karşılığı seks' istismarı: Mülteci kadınlar hedefte

İngiltere'de daha fazla kadının 'kira karşılığı seks' istismarıyla karşı karşıya kaldığı belirtilirken, özellikle göçmen ve mülteci kadınların hedefte olduğu aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle, daha fazla kadının 'kira karşılığı seks' istismarıyla karşı karşıya kaldığı belirtildi. Ev sahiplerinin 'ücretsiz barınma' karşılığında kadınlardan cinsel ilişki talep ettikleri kaydedilirken, faillerin bunu istismar ve kontrol aracı olarak kullandığı kaydedildi.

'DEVLET YARDIMLARI YETERSİZ'

Özellikle göçmen ve mülteci kadınların bu durumla karşı karşıya kaldığını aktaran 'Sokakların Ötesinde' isimli sivil toplum kuruluşu, ev sahiplerinin bu durumu kadınları istismar etmek için kullandığını belirtti. 'Kira karşılığı seks' istismarının büyüyen bir sorun olduğuna işaret eden kuruluşun sözcüsü, şu ifadeleri kullandı: "Yaşam maliyeti krizi, temel ihtiyaçların giderilmesi için yapılan seks işçiliğini tetikliyor ve zaten savunmasız olanların ciddi bir sömürüyle karşılaşmasına sebep oluyor. Devlet yardımları yetersiz kalıyor ve geliri azalan sivil toplum kuruluşları, daha fazla hizmet talebiyle karşı karşıya kalıyor."

'KADINLARIN BU KADAR SIK TACİZE MARUZ KALMASI KABUL EDİLEMEZ'

Son aylarda çok sayıda mülteci kadının bu durumla karşılaştığını Latin Amerikalı Kadınlar Yardım Kuruluşu'nun (LAWA) açıklamasında, "Bu tür savunmasız koşullarda kadınların bu kadar sık tacize ve sindirilmeye maruz kalması, mağdur edilmesi ve tazminat alamaması kabul edilemez" denildi. Bu vakalardan birinde, aylar boyunca arkadaşlarının evinde kalan mülteci bir kadının, barınma giderlerini ödeme teklifinde bulunan bir kişi tarafından cinsel istismara uğradığı ifade edildi.

Geçen hafta İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, savunmasız durumdaki insanları cinsel olarak sömüren ev sahiplerini hedef alan yeni bir yasa hazırlığında olduklarını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)