İmamoğlu'ndan Suat Sarı yorumu: 'Hayırlı olsun ama son kararı partiler verir'

İBB İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı'nın aday adayı olmasıyla ilgili konuşan Ekrem İmamoğlu, "Hayırlı olsun. Suat Sarı değerli bir arkadaşımız ama en son karar verecek olan partilerdir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mart ayında yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti'den İstanbul aday adayı olduğunu duyuran İBB İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'EN ÜST SEVİYEDE TAVSİYELERİMİZİ İLETECEĞİZ'

"Hayırlı olsun. Aday adayı olmak önemlidir. Suat Sarı değerli bir arkadaşımız. Kararında başarılar dileriz kendisine" diyen İmamoğlu, ittifak konusunda ise şunları söyledi:

"İttifak meselesi bir kişinin kararıyla değil, partilerle ilgili bir süreçtir. Toplumsal ittifakı en güçlü şekilde kurmaya kararlıyız. Bunun kurumsal olarak da görüşmesi de mümkündür. Bir kişi aday adayıyım diyebilir ama en son karar verecek olan partilerdir. 

39 ilçenin tamamına iddia koymak istiyoruz. Böylesi bir zaman dilimi çok hassas. Bizde nihai karar merkezi Parti Meclisi'dir. Biz de en üst seviyede tavsiyelerimizi ileteceğiz. 2024 yerel seçimini Türkiye'de büyük bir değişimin ana adımı olarak görüyorum. Bu anlamda çok büyük bir sorumluluk sahibiyiz. 2024 Mart ayına amasız, fakatsız doğruları yapmak için çaba sarf edeceğiz. Aralık, ocak ayına geçmemesini arzu ediyorum. Sonrasında adaylaşan arkadaşlarımızla yol yürüyeceğiz." (HABER MERKEZİ)