İmamoğlu’na Erzurum’da taşlı saldırı: ‘Şikayetimiz iddianamede yok’

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Ekrem İmamoğlu’na yönelik taşlı saldırı olayında şikayetçi olduklarını ancak dava açıldığında şikayetlerinin dikkate alınmadığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu, Erzurum mitingi sırasında taşlı saldırıya uğradı.
Google Haberlere Abone ol

Emrullah Bayrak

ERZURUM – Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Millet İttifakı adına seçim çalışmaları yürüten İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 7 Mayıs'ta Erzurum’da taşlı saldırıya uğradı.

Konuyla ilgili iddianame hazırlandı ancak CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, saldırı ile ilgili şikayetçi oldukları halde iddianamede şikayetlerine yer verilmediğini söyledi.

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger

'KAMU DAVASINA MÜDAHİL OLACAĞIZ'

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 28 kişi hakkında ‘silahlı ve basit yaralamaya teşebbüsten’ hazırladığı iddianameyi değerlendiren Dülger şunları söyledi: "Bu iddianame, işin sulandırılması olayıdır. Avukatıma, benim için bir dava dosyası almasını söylediğimde, 'benim davayla hiçbir ilişkimin olmadığını, adımın geçmediğini, sadece orada taşlama yapan kişilere dava açıldığını' söyledi. Şikayet üzerine değil de kamu davası açılmış. Biz de şikayette bulunduk ama bu konuda henüz bir gelişme yok. O konuyla ilgili bir dava açılmamış. Savcı saldırının örgütlü olmadığını belirtmiş. Bize göre, çok komik bir iddianame. Çünkü orada örgütlü grup olduğu çok belliydi. Saatlerce süren bir olay. Hatta polis, adamlara dağılmaları için rica ediyor. İddianame hakkında söyleyecek söz bulamıyorum. Bu iddianame aslında kendi gerçekliklerini ortaya çıkarıyor. Orada güvenlik güçlerinin önlem almadığını gösteriyor. Organize değilmiş; değilse neden taşlıyorlar?”

Duruşma başladığında kamu davasına da müdahil olacaklarını dile getiren Dülger, "Biz emniyetten de taşlayanlardan da şikâyetçi olduk. Güvenliğimizin yeterince sağlanmaması gerekçesiyle kamu güvenliğinden şikâyetçi olduk. Muhtemelen bu şikâyetimizle ilgili yakında takipsizlik verirler. Bizim hakkımızda da Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen şikayetçi olmuştu. Onunla ilgili de bir gelişme yok" dedi.

SALDIRIDA 10’DAN FAZLA KİŞİ YARALANDI

Erzurum Havuzbaşı’nda düzenlenen mitingde gerçekleşen taşlı saldırı sonucu 10'dan fazla kişi yaralanmıştı. Dönemin Valisi Okay Memiş, seçim sonrası Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle görevden alınarak AFAD Başkanlığı’na atanmıştı. Yine dönemin Erzurum Emniyet Müdürü Levent Tuncer de kararnameyle merkeze alınmıştı.