İmamoğlu'na Erzurum saldırısı: Taş değil çiçek, kozalak, erik atmışlar

Seçim öncesinde Erzurum mitinginde İmamoğlu ve CHP'lilere yönelik taşlı saldırıya ilişkin 28 kişiye dava açıldı. Sanıkların çoğu, görüntülere rağmen "çiçek, kozalak, erik" attığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı seçimi öncesinde 7 Mayıs'ta Erzurum mitinginde düzenlenen taşlı saldırıyla ilgili 28 kişiye "silahlı ve basit yaralamaya teşebbüs"ten dava açıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede 15 mağdur ve 28 şüpheli ile İmamoğlu, danışmanı Murat Ongun ve CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger'in de aralarında olduğu 20 şikayetçi yer aldı.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre iddianamede İmamoğlu'nu dinlemek için gelenlerin Havuzbaşı Kent Meydanı'nda buluştuğu, aynı anda 'bariyerli alan dışında ellerinde parti bayrağı bulunmayan, kim oldukları ve ne amaçlı bulundukları belli olmayan bir grubun, bir anda slogan atmaya başladığı' belirtiliyor.

İddianamede İmamoğlu'nun 17.45'te alana geldiği, konuşmaya başladığı an “Şahısların alana yaklaştığı, slogan attıkları, emniyet tarafından bariyerli alana geçilmemesi hususunda uyarılar yapılması ve engel olunmasına rağmen bazılarının çakmak, su şişesi, taş ve bunun gibi materyalleri attığı” ifade ediliyor.

ÖRGÜTLÜ DEĞİLMİŞ

İddianamede şüphelilerin birbirlerine tanımadıkları ve ayrı ayrı olay yerine geldikleri, aralarında fikir ve eylem birliği olmadığı, örgütlü hareket etmedikleri ileri sürülüyor. 

Kimlikleri kamera görüntülerinden tespit edilen saldırganların bir kısmı ifadelerinde "taş atmadıklarını' savundu.

İfadelerden bazıları özetle şöyle: 

 Uzman Çavuş Mehmet Akif Keleş: Bazılarının zafer işareti yaptığını görünce o anlık psikoloji ile elimde çevirdiğim iki demir parayı zarar vermeyecek şekilde yere fırlattım. Kimse yaralanmadı. Paraları yere fırlattım. 

İşsiz Serhat Kara: İmamoğlu'nu protesto etmek için alana gidip yanlışlıkla CHP'lilerin içine girdim. Bulunduğum bölgeye gözlük kabı attılar. Gözlük kabını karşı tarafa attım. İmamoğlu'nu dinleyen grupta olduğumu anlayınca koktum ve karşı kısma geçtim. 

İşsiz Ömür Kaya: Bir anlık duygu yoğunluğu ile taş attım.

Ferdi Selçuk: Yalnızca “Ne mutlu Türküm diyene” ve “Allahu Ekber” şeklinde slogan attım. 

Muhammed Haktan Sargın: İmamoğlu'nun Güneydoğu'da bir mitingde zafer işaret yapmasını eleştirmek için gruba katıldım. Bir anlık kızgınlıkla yerdeki taşı alarak karşı gruba rast gele attım.

Elektrikçi Yakup Emre Aslan: Bir anlık duygu ve düşünceyle kozalakları attım.

Seyyar meyve satıcısı Enes Yılmaz: Cebimdeki eriklerden miting alanına doğru attım. 

AFAD'da taşeron işçi olarak çalışan Yunus Emre Durman: İmamoğlu'nu dinlemeye gelenler bize taş ve pet şişe atmasına kızarak Kozalağı gruba attım.

İşçi Muhammed Karagöl: İmamoğlu'nu dinlemek için gelenler tarafından bize taş atıldı. Hemşerilerimin bize böyle davranmalarından dolayı sinirlenerek cebimde bulunan iki metal bir lirayı attım ancak ağaçlara çarparak yere düştü ve topluluğa ulaşmadı.

Enes Yalçın: Mitingdekiler pet şişe attıkları için çiçekleri toprakları ile kopartarak attım. (HABER MERKEZİ)