İmamoğlu: Önceki dönem Halk Ekmek Genel Müdürü aradı, teşekkür etti

Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası'nın açılışında konuşan Ekrem İmamoğlu önceki dönem Halk Ekmek Genel Müdürü’nün kendisini aradığını ve teşekkür ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraklerinden Halk Ekmek dördüncü fabrikası olan ‘Ahmet İsvan Halk Ekmek’ fabrikasını bugün törenle açtı.

Açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Şu anda Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey adalet. Hapishaneler tıka basa doluysa adalet yoktur. Gazeteciler hapisteyse adalet yoktur. Uyuşturucu baronları dışarıda ama ekmek çaldı diye insan hapiste ise bu ülkede adalet yoktur.  Uyuşturucu baronlarının desteklediği bir siyasal iktidar varsa bu ülkede adalet yoktur olamaz. Adaleti her alanda, ekmekte de adalet, suda da adalet, mahkemede de adalet, hakta da adalet, kurda da adalet, kuşa da adaletin sağlayacağız. Sözüm sözdür, söz” dedi. 

‘PROJELER MARATONUNUN İKİNCİ GÜNÜNDEYİZ’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Bu şahane ülke artık ehil eller tarafından yönetilmiyor” diye konuştu.

Hadımköy’de fabrikanın açılış töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu fabrikanın kendi alanında Türkiye’nin en büyük tesisi olduğunu belirterek “Dün itibariyle başlattığımız 150 günde 150 Proje adlı açılışlar- temel atmalar maratonumuzdan da bahsetmiştim.

Bahsettiğim projeler maratonunun ikinci günündeyiz. Bu aziz milletin tek kuruşunu israf etmeden, yıllarca ihmal edilmiş sorunların çözümüne odaklanıyor, bu şehirde ihanete son verecek kalıcı adımlar atıyoruz” dedi.

‘SAYIN GENEL BAŞKANIM SİZİ YORACAĞIZ’

İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye'de toplam yatırımlarının neredeyse dörtte birini tek başına İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Elbette sizi yoracağız. En özel anlarımızda Sayın Genel Başkanım sizleri yanımızda görmek istiyoruz. Sizinle yaptığımız açılışlar, sizin liderliğinizle aynı zamanda Türkiye'ye verilen önemli bir mesaj olduğunun altını çizmek istiyorum.

ÖNCEKİ DÖNEM HALK EKMEK GENEL MÜDÜRÜ ARADI, TEŞEKKÜR ETTİ: Bana bugün selamını ileten önceki dönemden gelen ve bizim dönemde de görev yapmış, bir önceki dönem Halk Ekmek Genel Müdürü’nün bana teşekkür telefonu mesajını aldım, dolayısıyla çok mutlu oldum. Çünkü o da, bu tesisin önemini defalarca anlattığını ama yönetime hissettiremediğini, ‘ne olur buraya hızlıca başlayalım’ telkinini bana yaptığını unutamam. Dolayısıyla akıllı yöneticileri, eğer dinleyen akıllı yöneticiler var ise bir sistemin içerisinde zaten böyle akıllı eserlerle buluşursunuz ama akıllı yöneticilere kulağını tıkayan yöneticiler var ise bu tarz eserleri görmezsiniz. Sadece kişisel çıkarları önde tutan eserlere maruz kalırsınız."