İmamoğlu saat vererek uyardı: 18.00'den sonra yoğunlaşacak

AKOM'da basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, kar yağışının 18.00'den sonra artacağını belirterek "Bazı bölgelerde 1 metreyi aşan yoğunluğa ulaştı" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) İstanbul'daki kar yağışına ilişkin basın toplantısı düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bazı bölgelerde 1 metreyi aşan yoğunluğa ulaştı. Bu kar yağışının dün olduğu gibi bugün de akşam itibarıyla 18:00'dan sonra yine yoğun biçimde devam etme ihtimali yüksek" dedi. Kent genelinde su kesintisi yaşanmayacağını aktaran İmamoğlu, yol açma çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

"Yapılan bütün uyarılara, açıklamalara bütün vatandaşlarımızın uymasını istiyoruz" ifadelerini kullanan İmamoğlu, şöyle konuştu:

- Özellikle sayın Valimizin açıklaması var halkımızın dikkatine sunduğu, bunların önemli olduğunu ve uyulması gerektiğini hatırlatalım. Bugün saat 13’e kadar bazı özel görevi olan araçlar dışında araçların trafiğe çıkmaması hususunda uyarı yaptı valiliğimiz. Anadolu ve Trakya istikametinden şehrimize araç giriş kısıtlamasının devam edeceğini duyurdular. Aynı şekilde otogarlardan çıkış kısıtlaması bugün 13’e kadar devam edecek. Dün yapılan açıklamayla memur, işçi ve diğer personelin bugün tam gün idari izinli olduğunu duyurdular.

- TEM Otoyolu’nda Kuzey Çevre Yolu’nda ve D-100 karayollarının kapalı olmasına sebep olan araçların alınması görevlilerin işini kolaylaştıracaktır.

- 33 bin 360 ton mevcutta tuz stokumuz var. Kaldı ki şu ana kadar 54 bin ton civarında tuz kullandığımızda, 21 ton civarında da solüsyon kullandığımızı açıklayalım.

TEM, MAHMUTBEY, BASIN EKSPRES İBB'NİN SORUMLULUĞUNDA DEĞİL DEMEDEN KATKI SUNUYORUZ

- Bir tartışma konusu var. İşte İBB veya diğer kamu kurum kuruluşları ile ilgili bir takım hususlar öne çıkartılıyor. Bizim burada ilk günden itibaren yapmaya çalıştığımız şey; senkronizasyonu sağlamak, ortak bir biçimde, birbirinin açığına bakan değil; birbirimizin işine katkı sunan bir anlayışla İstanbullunun bu zor koşullarda hayatını kolaylaştırma çabası. Biz işte ‘İBB olarak TEM, Mahmutbey bize ait değil, Basın Ekspres bize ait değil’ demeden katkı sunmaya, Karayolları gibi diğer kamu kuruluşlarının bize sunduğu katkılarla sıkıntıyı en aza indirme çabası sürdürüyoruz. Tabii ki yoğunlaşan hatlar olmuştur. D100, oldukça yoğun bir bölge. Büyükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü istikametinde uzun saatler uğraş verdiğimizi belirtmek isterim. Bu hatta bütün akışı sağladık.

SOKAKTA KALANLARI AĞIRLIYORUZ

- Halk Ekmek üretimi yoğun şekilde devam ediyor, sevkiyat biraz gecikmekte. Vatandaşlarımız ekmek ihtiyacını büfelerden giderebilir. Su ve doğal gaz kesintisi olmadı. Sokakta kalan vatandaşlarımızı ağırladık. Başta Bayrampaşa Otogarımız olmak üzere 1500’e yakın yolcuyu ağırlamaktayız. Kumanya, barınma ihtiyaçlarına kadar maksimum duyarlılıkta bulunduk. 65 binin üzerinde kumanya dağıtımı yapıldı. Sokak canlılarına 2 tonun üzerinde kuru mama dağıtıldı.

- İstanbul’da son zamanlarda görülen en yoğun kar yağışını yaşadık. Şu an itibariyle tedbirimiz daha büyümüştür. Özellikle bir önceki akşamdan bildiğiniz üzere Bolu civarındaki yolun kapalı olması, TIR’ların otobanlarda yoğunlaşması ve arızaları tıkanıklığı büyütmüştür.

İSTANBUL'UN BİR SORUMLULUK HARİTASI VAR

- İstanbul’un bir sorumluluk haritası vardır. Hangi kuruma kuruluşa ya da şirkete aittir bunlar yazılı; belli. Ama bu tür afet ortamlarında konunun bu olmadığı; bu konu üzerinde birilerine ya da kurum, kuruluşlara dönük ok fırlatmayı ya da onları yaralamayı isteyen birtakım söylemleri ve anlayışları elbette görmüyoruz; duymuyoruz bile.


- Kar yağışından mağdur olan vatandaşlarımızın olduğunu bilerek onlardan da özür dileyerek yine de çok hızlı bir şekilde yoğunluğu azalttığımızı şimdilik ifade edelim. Lütfen bu akşam mutlaka kar yağışı olduğunu bilelim. Bunun yine belli noktalarda çok etkili olacağını ifade edelim. Yine vatandaşlarımızın yola çıkmama hususunda hassasiyet göstermelerini diliyorum. Toplu taşıma araçlarımız bugün yine yollarda olacak. İnsanlarımızın başta metro, metrobüs olmak üzere diğer araçlarımızın hizmet ettiğini belirtelim. Toplu taşımayı tercih edelim.” (HABER MERKEZİ)