İmamoğlu mitingi öncesi AK Partili Cora'dan provokasyon: 'HDP bayrağını yerden kaldıran zihniyet Trabzon'a geliyor'

AK Partili Cora, İmamoğlu'nun Trabzon'daki miting öncesi "Van’da 'dişe diş kana kan Öcalan' sloganı atanları zafer işareti ile selamlayan İmamoğlu bugün Trabzon’a geliyor" paylaşımı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Seçime sayılı günler kala gerilimin arttığı kentlerden Trabzon'da bugün Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın gerçekleştireceği miting öncesi AK Parti Milletvekili Salih Cora, provokatif bir paylaşım yaptı.

AK Partili Cora, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Van’da “dişe diş kana kan öcalan öcalan” sloganı atanları zafer işareti ile selamlayan İmamoğlu ve seccadeye ayakkabı ile basıp HDP bayrağını yerden kaldıran zihniyet bugün Trabzon’a geliyor… İskenderpaşa camiinin önünde halkı selamlayıp Eren Bülbül'ün kabrini ziyaret edecek mi? Terör örgütü PKK’yı lanetleyebilecek mi? Bekleyip göreceğiz!" ifadelerini kullandı.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya

CHP'Lİ KAYA: DEHŞET VERİCİ

CHP Trabzon Milletvekili ve 28'inci dönem 2'nci sıra milletvekili adayı Ahmet Kaya, Cora'nın halkı kışkırttığını söyledi. "Bu nasıl bir dildir?" diye soran Kaya, "Halkı kışkırtmak mı istiyorsun, olaylar çıksın mı istiyorsun? Bu yalan yanlış paylaşımdaki amaç nedir neyin gayretidir, neye hizmettir? Gerçekten inanamıyorum! Yaptığın paylaşım milleti tahrik etmeye ve kışkırtmaya yönelik çok tehlikeli bir mesajdır. Bunu sıradan biri yapsa kınardım fakat bir milletvekili ve en acısı da bir hukukçu yapınca dehşete düştüm.
Neye hizmet etmeye çalışıyorsun Sayın Cora? Ne yaparsanız yapın, biz sevgi ve kardeşlik dilini kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Kentte geçtiğimiz hafta HÜDA-PAR'ın açtığı stant tepki üzerine kaldırılmış ve CHP ile AK Parti'nin aynı caddede açtığı stant kavgaya neden olmuştu.

 

 

 

Etiketler trabzon salih cora