Trabzon'da bir grup HÜDA PAR standına saldırdı, polis araya girdi: 'HDP olsa koruyacak mıydınız?'

Seçime AK Parti listelerinden girecek olan HÜDA PAR'ın Trabzon'da açtığı standa yine saldırı gerçekleşti. Kalabalık bir grup Erdoğan'ın fotoğrafının da olduğu standı yıktı, polis araya girdi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON -Trabzon'da 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimler öncesi HÜDA PAR'ın dün kent merkezine kurduğu ve tepki sebebiyle kaldırılan standı bugün yeniden açıldı. Çok sayıda polisin hazır beklediği standın önünde toplanan bir grup standın kaldırılmasını istedi. Polisin çevrelediği stant çevresindeki kişiler "Teröristlere Trabzon'da izin yok" diye bağırdı.

Uyarılara rağmen dağılmayan kalabalık polis bariyerini aşarak standı yıktı ve HÜDA PAR'lılara saldırdı. Yaşanan arbedenin ardından polis stant çevresini güçlükle kontrol altına alırken HÜDA PAR'lılar da yıkılan standını yeniden kurdu.

'HDP'LİLER GELDİĞİNDE EMNİYETTEN KİMSE BİZE GELMEDİ'

Olay yerine gelen Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk grubu yatıştırmaya çalıştı. Esertürk'ten standın kaldırılmasını isteyen bir Trabzonlu "HDP'liler buraya geldiğinde vurduk, kırdık. Emniyetten kimse gelip bize bir şey demedi burada" dedi. Müdür Esertürk, "Siyasi parti ayrımı yapmaksızın her parti bildirim yapıp stant açabilir. Farklı yöne giden sorular sormayın. Bir yerde nahoş bir olay olacaksa, bir insan kamu düzeni bozulacaksa biz orda güvenlik tedbiri alırız. Biz herkesi koruruz. Seni de koruruz, onu da koruruz, diğerini de koruruz. Bizim görev vazifemizde insanların, neyci, kimci, şucu olduğu bunların hiç birisi yoktur. Biz anayasaya, sıralı kanunlara ve seçim döneminde de 298 sayılı seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki kanuna göre hareket ederiz" ifadelerini kullandı.

Müdür Esertürk, "CHP'ye oy verdiğim için Cumhurbaşkanı bana terörist diyor. Bunlar terörist değil mi?" diye soran bir öğrenciye de "Seni buraya yollayanlara adımı söyle" şeklinde cevap verdi.



POLİS KORİDORUNDA UZAKLAŞTILAR

Kalabalık sık sık "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Gaffar Okan'ın katilleri" sloganları attı ve İstiklal Marşı okudu. Stant yoğun tepkilere rağmen kaldırılmazken kalabalık da stant kaldırılana kadar dağılmadı. Saat 16.00 itibariyle stant kaldırıldı. HÜDA PAR'lılar polisin oluşturduğu koridor eşliğinde polis aracına bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı. HÜDA PAR'lılar polis koridorunda ilerlerken Trabzonlular "Türkiye laiktir, laik kalacak" ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganlarını tekrarladı.

'İYİ NİYETLİ BİR GİRİŞİM DEĞİL'

Konuyla ilgili İYİ Parti Trabzon 1'inci Sıra Milletvekili adayı Yavuz Aydın, HÜDA PAR'ın Trabzon'da stant açmasının iyi niyetli bir girişim olmadığını dile getirdi. Aydın açıklamasında "Burada teşkilatı hiç olmayan partinin amacı bellidir. Gerginlik çıkacağını bile bile, sırf AK Parti ile ortaklık yaptı diye, birkaç oy uğruna buna izin verilmesi belli ki mesaj içermektedir. Biz bunu anlıyoruz ama oyuna gelmeyiz. Eli silahlı her örgüte lanet okuyorum. HÜDA PAR’ın genel başkanı, gururumuz Gaffar Okkan’ın katillerinin avukatlığını yapan bir kişi. AK Parti’den listeye giren ve TBMM’ye göndermeye hazırlandıkları diğer HÜDA PAR adaylarının Hizbullah dosyaları var. Bir gün önce açıp gerginlik yaşanmasına rağmen ikinci gün inadına yapılması bir güç gösterisidir. Buna izin verenleri herkes biliyor, şiddetle kınıyorum" dedi.



HÜDA PAR: KAYBEDECEKSİNİZ

Konuyla ilgili bir açıklama da HÜDA PAR'dan geldi. Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kazanmayı hayal ettiğiniz hiçbir seçim, milletimizin huzur ve barışından daha değerli değildir. Bu ülkenin evlatlarını kirli emellerinize, karanlık tezgahlarınıza alet etmeye çalışmaktan vazgeçin. Kaybedeceksiniz. Savaşa değil, seçime gidiyoruz. Seçimden sonra da şimdi olduğu gibi akraba olarak, komşu olarak, mesai arkadaşı olarak birbirimizin yüzüne bakmaya devam edeceğiz. Sakın kimse karanlık mahfillerde planlanan oyunlara kanarak akrabasına, komşusuna, mesai arkadaşına düşmanlık yapmasın. Bu ülkenin insanı sevgi ile bir arada durmuştur. Yine sevgi içinde birlik ve beraberliğine devam edecektir."