İmamoğlu: Kar yağışının en yoğun yaşanacağı gün olacak

Bugün kar yağışının en yoğun yaşanacağı gün olacağını söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, toplu taşıma kullanma çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) kentte etkili olan kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bugün kar yağışının en yoğun yaşanacağı gün olacağını belirten İmamoğlu, "Yarın öğleden sonraya kadar kar yağışı etkisini devam ettirecek" dedi. 

Toplu taşıma kullanma ve tedbiri elden bırakmama çağrısında bulunan İmamoğlu, şöyle konuştu: 

“İstanbul gerçekten çok büyük bir metropol. Ve bu senkronize duyguyu oluşturmadığımız takdirde, sorumluluğu hep birlikte almadığımız takdirde, gerçekten ne yaparsak yapalım çözüm bulmanın kolay olmadığı bir şehirdeyiz. Zira, 9 bin 500, 10 bine yakın çalışanıyla hizmet veriyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi. 2000’i aşkın aracıyla sahada. Ama eğer sahada araçların ilerlemesinin mümkün olmadığı bir hat oluştuğunda, ne kadar aracınız olursa olsun, ne kadar çalışanınız olursa olsun sonuca ulaşmak elbette güç. Bu bakımdan, son iki kar yağışında ve şu an itibariyle de devam eden, vatandaşımızın bütün uyarılarımıza gösterdiği azami ilgi ve uyum açısından, ben, 16 milyon vatandaşımıza, hemşehrimize yürekten teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Gerçekten birlikte sorun değil, tam aksine hep söylediğim gibi, karın güzelliğini ve bereketini konuştuğumuz günleri yaşadık ve yaşıyoruz. Bu bağlamda mutluluğumu bir kez daha belirtmek istiyorum."

Kar yağışının ağırlıklı olarak kentin batı bölgelerindeki ilçelerde etkili olduğunu belirten İmamoğlu, vatandaşlara, zaruri haller dışında trafiğe çıkmamaları, toplu ulaşımı tercih etmeleri ve tedbiri elden bırakmamaları çağrısını yineledi. Metro seferlerini gece 02.00’ye kadar devam ettiğini aktaran İmamoğlu, metrobüsün de 24 saat esasına bağlı olarak hizmetini sürdüreceğini kaydetti. İETT’nin gerekli hallerde ek seferler düzenleyeceğini paylaşan İmamoğlu, Şehir Hatları’nda da herhangi bir sıkıntılı durumun olmadığını ifade etti. Olası trafik sıkışıklığında vatandaşlara ve çalışanlara ulaştırılmak üzere 100 bin kumanya ve 54 bin mobil malzeme hazırlıkları olduğunun altını çizen İmamoğlu, İBB’nin tuz stoklarının da yeterli olduğunu aktardı.

'KURU MAMA DAĞITIMI 657 NOKTADA DEVAM EDİYOR'

Kar yağışının dün gece saatlerinden itibaren yoğunlaştığını ifade eden İmamoğlu, İstanbul'un genelinde anlık yağışlarla görüş mesafesinin azalabileceğini belirtti. Sokak canlıları için besleyici kuru mama dağıtımına 657 noktada devam edildiğini söyleyen İmamoğlu, "Bazı noktalarda bir iki kaza özellikle TEM üzerinde bir ufak kaza oluştu. Onun dışında trafikte birkaç müdahalemizin olduğunu da ifade edelim. Son olarak hafızalarda o kalsın, kar yağışı devam ediyor tedbirlerimizi almaya devam etmek durumundayız. Yarın öğleden sonraya kadar kar yağışı etkisini devam ettirecek" dedi. (HABER MERKEZİ)