İmamoğlu 'el bağlama ihbarı' sorusunda kahkaha attı

Türbede ellerini arkadan bağladığı için hakkında inceleme başlatılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şikayeti kendisinin yaptırdığı iddialarını kahkaha atarak yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in eşi Gülbahar Hatun'un türbesinde 'elleri arkasına bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığı' iddiasıyla hakkında başlatılan inceleme ile ilgili ilk kez açıklama yaptı.

İncelemeye neden olan şikayeti kendisinin yaptırdığı iddiasının sorulması üzerine kahkaha atan İmamoğlu, "Evet onu da dediler. Gazetecilerin tartışmaları biçimleri de çok acı" dedi. 

İmamoğlu yaptığı açıklamada inceleme ilgili nasıl bir ifade verdiği sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Savunmaya ihtiyaç duymadım açıkçası. Yazılı bir savunma yaptık tabi ama duygularımı da belli ettim. Bu kadar absürt bir kavram. O kadar absürt ki anladığım kadarıyla bu süreci başlatanın sahibi yok. Buna imza atan akla şunu soruyorum. Artık birinin eli arkasında gezerken görürseniz başvurabilir misiniz? Benim rahmetli dedem böyle yürümeyi severdi. Alışkanlık bu işin aslında. İstanbul'da şimdi herkes çıksa eli arkada bağlı dolaşsa ne yapacaksınız? Dünden beri sanatçılardan ilkokul öğrencilerine kadar çok güzel tepkiler geldi."

İmamoğlu soruşturma kapsamında yer aldığı belirtilen 'HDP'li belediyeyi ziyaret etmek' konusunda da, "Ben seçilmiş bir belediye başkanını ziyaret ettim. O dönemde kayyumla ilgili fikrimi beyan ettim. Demokrasiye inanan bir insanım. Ben Diyarbakır'ın ilçe belediyesine gittiğimde belediye başkanına bir Mustafa Kemal Atatürk portresi hediye ediyorum. Belediyenin en güzel duvarına asmanızı dilerim diyorum. O da 'siz seçin istediğiniz duvara asalım' yanıtını verdi. Buradan da bir sebep oluşturmak bir acizlik" dedi. (HABER MERKEZİ)