ILO Covid 19'un çalışma yaşamına etkisini tartışacak

Dünya liderleri, işçi ve işveren örgütleri Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Çalışma Yaşamı Zirvesi’nde bir araya geliyor.

Fotoğraf: M. Crozet / ILO
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Dünya liderleri ve hükümet, işçi ve işveren örgütlerinin temsilcileri, 17-19 Haziran tarihlerinde sanal olarak gerçekleştirilecek Uluslararası Çalışma Konferansı Çalışma Yaşamı Zirvesi’nde konuşacak.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Covid-19’un çalışma yaşamı üzerindeki yıkıcı etkisiyle mücadele ve daha iyi çalışma yaşamı geleceği yaratmak için yapılması gerekenlerin zirvenin ana teması olarak ele alınacağı belirtildi.

Küresel Zirve’nin ilk günü olan 17 Haziran tarihinde, Papa Francis, ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Félix Antoine Tshisekedi Tshilombo ve Portekiz Başbakanı António Costa ile görüntülü konuşmalar gerçekleştirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, üst düzeyli konuşmaların ardından, ILO Genel Direktörü Guy Ryder, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Genel Sekreteri Roberto Suárez Santos ve Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow’un bir araya geldiği belirtildi.

ZİRVE’NİN İKİNCİ GÜNÜNDE HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Zirve’nin ikinci günü olan 18 Haziran’da ise, Fildişi Sahili, Portekiz ve Sri Lanka Çalışma Bakanlarının katılacağı bir panel tartışması yapılacak. Katılımcılar arasında BM Genel Sekreteri’nin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi Finansmanı Özel Temsilcisi Mahmoud Mohieldin’in yanı sıra işçi ve işveren örgütlerinin temsilcileri de yer alacak.

Zirve’de, panelistlerin Covid-19 küresel salgınıyla mücadeleyi ve işgücü piyasasının kemikleşmiş sorunları bakımından nelerin ortaya çıktığını tartışacakları belirtildi. Çok taraflılığın zorlukları ve insana yakışır işleri içeren çalışma yaşamı ve herkes için sosyal adalet eylemlerinin gerekliliği gibi temel alanlar da zirvede ele alınacak konular arasında yer alıyor.

Konuşmalar ve sohbet www.ilo.org/ilclive adresinden canlı olarak izlenebilmekte; oturumlar tamamlandıktan kısa bir süre sonra yine aynı adresten konuşmaların kaydına erişilebilip, indirmek ve paylaşmak mümkün olacak.