İlk duruşmada tahliye edilen gazeteciler cezaevinden çıktı

29 Ekim’de tutuklanan 9 Mezopotamya Ajansı ile Jinnews muhabir ve editörü, ilk duruşmada tahliye kararı verilmesinin ardından akşam saatlerinde cezaevinden çıktı.

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 20 Ekim 2022'de başlattığı soruşturma kapsamında 29 Ekim’de tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) ve Jinnews’te çalışan 10’u tutuklu 12 gazeteci hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye kararı çıktı. Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Hamdullah Bayram'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi, 9 gazeteci ise tahliye edildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre akşam saatlerinde tutuklu bulundukları Sincan Cezaevi’nden salıverilen Selman Gözelyüz, Deniz Nazlım, Berivan Altan, Emrullah Acar, Hakan Yalçın ve Ceylan Şahinli çiçeklerle karşılandı. 

'HER ŞARTTA YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Burada açıklama yapan Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, 10 gazeteci olarak haksız bir şekilde esir alındıklarını belirtti.

Kendilerinden önce Diyarbakır’da gazeteci arkadaşlarının tutuklandığını ifade eden Yurtsever, “Bugün duruşma salonunda niçin tutuklandığımızı anlattık, gazeteciliğimizin yargılanamayacağını anlattık. Kürt basınının biat etmediği için hedef alındığını belirttik. Türkiye’deki bütün gündeme, Kürt sorununa dair haberler yaparız. Bu da iktidarı rahatsız etti. Karanlığı aydınlığa çevireceğiz. Kaldığımız yerden gazeteciliğe devam edeceğiz. Özgür basın geleneği olarak bu saldırıları püskürttük. Her şartta yazmaya devam edeceğiz” dedi.  

Ardından cezaevi önünde dayanışma için bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seçim Takip Koordinasyon Merkezi Sözcüsü Mehmet Rüştü Tiryaki ise şöyle konuştu: “Son günlerde aldığımız en iyi haberlerden biriydi. Hükümetin yargıyı nasıl kontrol ettiğini öğrenmek istiyorsa bu dosyaya baksınlar onlarca Kürt gazeteci tutuklandı ve seçimden sonra ilk duruşmada serbest bırakıldılar. Bu mücadele devam edecek. Bugüne kadar özgür basın susturulamadı bundan sonra da susturulamayacak." (HABER MERKEZİ)