İlim Yayma Derneği başkanının engelli kadını istismarına hapis cezası

Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade hakkında, 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'cinsel amaçlı hürriyeti engelleme' suçundan toplam 27 yıl hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsmailağa cemaatine yakınlığı ile bilinen Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade'nin, zihinsel engelli E.D.’ye 'cinsel saldırıda bulunarak intihara sürükleme' suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Buna göre mahkeme Sade'ye toplam 27 yıl hapis cezası verdi. 

SABAH OKULA GELEN ÖĞRETMENLER AİLESİNİ ARADI

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, E.D. 23 yaşındaydı. Yüzde 50 zihinsel engelli E.D., engeli sebebiyle tek başına işe gidemiyordu. Dedesi her sabah E.D.’yi çalıştığı okula götürüyor, mesai bitiminde ise alıp evine bırakıyordu.

7 Mart günü dedesi E.D.’yi çalıştığı okula bıraktı. Ancak E.D., okul görevlilerine 'Canım sıkılıyor' diyerek okuldan ayrıldı. E.D., okula yakın bir yerde bulunan sosyal tesise kadar yürüdü. Burada bir bankta oturdu. O esnada E.D.’nin yanına Alperen Sade geldi. 

Sade, E.D.'ye onu gezdirmek istediğini söyledi. Sade, E.D.'yi Çekmece'deki evine götürdü ve E.D.'yi burada istismar etti. Sade, daha sonra E.D.’yi gece saat 01.00 sıralarında bir AVM’ye yakın köprü altına bırakTI. E.D., çalıştığı okula kadar yürüdü, evini bulamayınca okulda sabahladı. Sabah okula gelen öğretmenler, E.D.’nin ailesini arayarak haber verdi.

E.D. başından geçenleri kardeşine anlattı. Aile hemen emniyete başvurdu. E.D.’nin ifadesi sonrası polis, savcılık talimatı ile çalışmalarına hız verdi. Günlerce iz sürüldü. Plaka takip sistemi ile MOBESE kayıtlarına bakıldı. Alperen Sade, olaydan 10 gün sonra gözaltına aldı. Sade, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Sade, çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı. Sade tutuklandı ancak E.D. olaydan 15 gün sonra yani 23 Mart günü Pendik’te, ailesi ile yaşadığı apartmanın 4’üncü katından atlayarak hayatını kaybetti.