Muhtar 14 yaşındaki çocuğu defalarca istismar etti

Urfa'da 14 yaşındaki Z.K., 70 yaşındaki Nihat Y. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını anlattı. Nihat Y. yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa’da, bir ailenin 14 yaşındaki çocuğunu defalarca istismar ettiği iddiasıyla açıklan davada, muhtarlık yapan 70 yaşındaki Nihat Y.'nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Karaköprü ilçesinde muhtarlık yapan ve toprak zengini olan 70 yaşındaki Nihat Y’nin, yoksulluk çeken bir ailenin 14 yaşındaki çocuğunu defalarca istismar ettiği iddia edildi. Küçük çocuğun anlattıklarına karşın tutuksuz yargılanan Nihat Y’nin, çocuğun annesine düzenli aralıklarla, “Para yardımı” yaptığı belirtildi.

Tutanaklara göre, 2009 doğumlu Z.K, ortaokuldayken ailesi tarafından okuldan alındı. Anne, babası ve beş kardeşiyle birlikte yaşadığını belirten Z.K., ailesi tarafından şiddete maruz bırakıldığını söyledi. Nihat Y’nin annesinin arkadaşı olduğunu ifade eden küçük çocuk, adamın kendisini birçok kez istismar ettiğini anlattı. Çocuğun ifadesine göre annesinin de istismardan haberi vardı.

KARDEŞİ DOĞRULADI

2021 yılında maruz kaldığı istismarın 2023 yılına kadar da devam ettiğini kaydeden Z.K.'nin kardeşi M.K. de ablasının anlattıklarını doğruladı. M.K, şunları kaydetti: "Nihat isimli şahsın köy ağası olduğunu duydum. Ablama para veriyordu, ablam da parayı anneme veriyordu. Annem Nihat için ‘Hayırsever bir kişi’ diyordu. Nihat isimli kişi arabada ablama, ‘Eğer dokunmazsan videonu atarım’ dedi ve ablama bir şeyler izletti. İfademden sonra babama teslim olmak istiyorum."

İstismar iddiasıyla tutuklanan Nihat Y. iddiaları reddederken Şanlıurfa 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nde aileye para verdiğini kabul etti. Nihat Y, yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)