İki Boğaziçi öğrencisine beş ay hapis cezası

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamalarını, 'atanmış değil seçilmiş rektör istiyoruz' sloganları atarak protesto eden iki öğrenciye beş ay hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atanmasının ardından başlayan eylemlere katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan 2 öğrenciye açılan davada 5 ay hapis cezası kararı çıktı.

İleri Haber'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyım rektör olarak atamış ve ardından akademisyen ve öğrenciler eylem başlatmıştı. Bu eylemlere katıldıkları gerekçesiyle çok sayıda öğrenci ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı.

Haklarında dava açılan Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi Kaan Ünal ve üniversite öğrencisi Doğukan Akkaya'nın karar duruşması geçtiğimiz gün 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

“Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama” suçlamasıyla yargılanan Ünal ve Akkaya, 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.(HABER MERKEZİ)