IKBY Başbakanı Barzani ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Atina'da görüştü

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile IKBY Başbakanı Barzani, Atina'da bir araya geldi. Görüşmede, ekonomi ve kültür alanlarında iş birliğinin konuşulduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Atina'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, 'ikili iş birliği perspektiflerinin ele alındığı' aktarıldı. Her iki tarafın da ekonomi ve kültür alanlarında iş birliği yönündeki tüm adımların 'değerlendirilmesine hazır olduğu' bildirildi.

Bölgesel gelişmelerin de ele alındığı görüşmede, 'bölgedeki istikrar ve güvenliğin öncelikli hedef olduğu', bunun sağlanması için uluslararası hukuk prensiplerine saygı ve 'iyi komşuluk ilişkilerinin ön koşul olduğu' kaydedildi. Görüşmeye Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ekonomi diplomasisinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyanis, Ulusal Güvenlik Danışmanı Thanos Dokos, Başbakanlık Diplomasi Danışmanı Eleni Surani de katıldı. (AjansBizim)