İhraç edilen CHP'li başkandan 'cinsiyetçi küfür' savunması: Tekerleme yaptım

CHP Salihli İlçe Kadın Kolları Başkanı Aykan’a cinsiyetçi küfür ettiği iddia edilen İlçe Başkanı Hasan Namver ihraç edildi. Hakkında yapılan haberle ilgili konuşan Namver, “Tekerleme yaptım” dedi.

Hasan Hüseyin Namver
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - CHP Salihli İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurgil Aykan’a cinsiyetçi küfür ettiği iddia edilen CHP Salihli İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Namver, CHP Manisa İl Disiplin Kurulu kararı ile partiden ihraç edildi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Nurgil Aykan ve CHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Namver arasında yargıya taşınan cinsiyetçi küfür iddiası ile ilgili olarak CHP Manisa İl Disiplin Kurulu kararını verdi. Edinilen bilgiye göre CHP Manisa İl Disiplin Kurulu Yönetim Kurulu üyelerinden iki üye kınama cezası verirken, 7 üye ise Namver’in ihraç edilmesi yönünde oy kullandı. Namver’in, İl Disiplin Kurulu kararına karşılık CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz hakkının olduğu ve bu süreçte İlçe Başkanlığı görevine devam edeceği öğrenildi.

‘BEN ONA HAKARET ETMEDİM, TEKERLEME YAPTIM’

Yaşanan olayın haberleştirilmesinin ardından Hasan Hüseyin Namver, Gazete Duvar'a ulaşarak konuyla ilgili açıklamada bulundu. Küfür etmediğini ve tekerleme yaptığını iddia eden Namver, “Keşke benim fikrimi alsaydınız da sonra haber yapsaydınız. Bu süreç nasıl gelişti keşke anlatsaydım. Ben ona küçültücü hakaret veya küfür etmedim. Ben ona bir tekerleme yaptım. Halk arasında bildiğimiz tekerleme yaptım. Beni dikkate almadığını, ciddiye almadığını söyledim. Ben yıllardır siyaset yapıyorum. Sizin yaptığınız haberden dolayı beni yargılayacaklar. Bunu birden haber yapmanızın mantığını anlayamadım. Kaldı ki ben bir kadına küfür edeceğim ve bu kadının eşi de buna sessiz kalacak. Bana bir tepki gösterir insan. Benim eşime böyle bir şey yapsalar gider yakasına yapışırım sen nasıl bu lafı söylersin diye. Böyle bir dünya var mı?” Dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurgil Aykan’ın Salihli Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği şikâyet dilekçesine göre olay 23 Aralık 2021 günü meydana geldi. Kadın kolları üyesi Figen Özkan ile birlikte üye kayıt çalışması yapan Nurgil Aykan, çalışmayı bitirip eve dönmeye hazırlanırken, saat 16.16’da İlçe başkanı Hasan Hüseyin Namver tarafından telefon ile arandı. Telefonun sesini dışarıya veren Aykan’a Namver, iddiaya göre “Beni iyi dinle bir daha aramayacağım. Çalışmaya gidip geldiğiniz yere edebiniz ile gidip gelin, gittiğiniz yerde beni kötülüyormuşsunuz” dedi.

Namver’in sözleri üzerine konuşmak isteyen Aykan “Hayır konuşamazsın” cevabı ile karşılaştı. Söz konusu telefon görüşmesinin devamında Namver’in, “S….me al ta...ma alma” diyerek Nurgil Aykan’a cinsiyetçi küfür ettiği iddia edildi. Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçede Aykan, Hasan Hüseyin Namver hakkında kamu davası açılmasını isterken, telefon hattına ilişkin iletişiminin tespitine rıza göstermişti.