Manisa'da CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı'na cinsiyetçi küfür ve hakaret iddiası

Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Salihli İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Namver’in, CHP Salihli İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurgil Aykan’a cinsiyetçi küfür ettiği iddiası ile soruşturma başlattı.

Hasan Hüseyin Namver
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Manisa’nın Salihli ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Salihli İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Namver hakkında, CHP Salihli İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurgil Aykan’a cinsiyetçi küfür ve hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Aykan’ın Salihli Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyette bulunması üzerine açılan soruşturmada, İlçe Başkanı Namver’in İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurgil Aykan’ın üye kayıt çalışmaları sırasında gittiği yerlerde 'kendisini kötülediğini' öne sürerek hakaret ettiği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Namver ile tanık Figen Özkan’ın ifadesi alınırken, diğer yandan CHP Manisa İl Başkanlığı’nın da Aykan’ın başvurusu üzerine ilçe başkanı hakkında disiplin soruşturması başlattığı ve başkanın ifadesinin alındığı öğrenildi. İl başkanlığındaki kaynaklardan edinilen bilgiye göre ilçe başkanı hakkındaki soruşturmanın halen devam ettiği de belirtildi.

Nurgil Aykan

‘CİNSİYETÇİ KÜFÜRE SORUŞTURMA’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurgil Aykan’ın Salihli Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği şikâyet dilekçesine göre olay 23 Aralık 2021 günü meydana geldi. Kadın kolları üyesi Figen Özkan ile birlikte üye kayıt çalışması yapan Nurgil Aykan, çalışmayı bitirip eve dönmeye hazırlanırken, saat 16.16’da İlçe başkanı Hasan Hüseyin Namver tarafından telefon ile arandı. Telefonun sesini dışarıya veren Aykan’a Namver, iddiaya göre “Beni iyi dinle bir daha aramayacağım. Çalışmaya gidip geldiğiniz yere edebiniz ile gidip gelin, gittiğiniz yerde beni kötülüyormuşsunuz” dedi.

Namver’in “Sürekli olarak gittiğiniz yerde beni kötülüyormuşsun” sözleri üzerine konuşmak isteyen Aykan “Hayır konuşamazsın” cevabı ile karşılaştı. Söz konusu telefon görüşmesinin devamında Namver’in, “S….me al ta...ma alma” diyerek Nurgil Aykan’a cinsiyetçi küfür ettiği iddia edildi. Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçede Aykan, Hasan Hüseyin Namver hakkında kamu davası açılmasını istedi.

‘İNSAN ANLATIRKEN UTANIYOR’

Görüşme sırasında Nurgil Aykan’ın yanında olan Figen Özkan da tanık olarak Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi. Telefonla ulaştığımız Figen Özkan, “İfademde de belirttiğim gibi yazmakta çok zorlandığım küfürler duydum. İnsan anlatırken utanıyor” dedi. Özkan, şunları söyledi:

“Nurgül Başkan, telefondaki sesi net duyamadığı için sesi dışarıya vermişti. Ben de böyle bir şeyle karşılaşacağımı asla tahmin etmiyordum. Tanık olduğum bu olay beni çok etkiledi. Uzun zamandır da etkisinden kurtulamadım. Maddi manevi hiçbir destek görmememize rağmen CHP Kadın Kolları’nda aylardır canla başla çalışıyoruz. Bu kadar çalışmamıza karşılık parti içinde yok sayılıyorduk. Yani aslında bu şiddetin farklı şekillerini bir süreden beri yaşıyorduk. İstanbul Sözleşmesi tekrar gündeme gelsin derken parti içinde bile böyle bir şey yaşanması çok üzücü.”