İHD Diyarbakır Şubesi Yılmaz Gümüş'ün akıbetini sordu

İHD Diyarbakır Şubesi bu hafta, 1993 yılında Batman'da işyerinden çıkıp bir daha geri dönmeyen 17 yaşındaki Yılmaz Gümüş’ün akıbetini sordu. Gümüş kaybolmadan önce polislerce gözaltına alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” sloganıyla her hafta sosyal medya hesabı üzerinden sürdürdükleri eylemin 635’incisini gerçekleştirdi. Bu haftaki videolu eylemde, 21 Ekim 1993’ten beri haber alınamayan Yılmaz Gümüş’ün öyküsüne yer verildi. Gümüş’ün kaybedilme hikayesini, İHD Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Derya Yıldırım paylaştı.

KISA BİR SÜRE ÖNCE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Adalet arayışlarının 635’inci haftasında olduklarını kaydeden Yıldırım, Batman merkezde bir fotoğraf stüdyosunda çalışan 17 yaşındaki Gümüş’ün kaybedilmeden kısa bir süre önce Batman İl Emniyet Müdürlüğü’nce gözaltına alınıp, tehdit edildikten sonra serbest bırakıldığını anlattı.

Yıldırım, 21 Ekim 1993 günü saat 09.00’da, Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan İlköğretim Okulu’nda çekim yapmak üzere fotoğraf makinesini alıp işyerinden çıkan Gümüş’ün o günden bu yana kayıp olduğunu söyledi.

‘TEHDİT EDENLER KAÇIRDI’

Babası Fahrettin Gümüş’ün, oğlu Yılmaz’ın onu tehdit edenler tarafından kaçırıldığına inandığını dile getirdi. Fahrettin Gümüş, oğlunun bulunması için ilgili tüm resmi kurumlara dilekçe ile başvuruda bulunmasına rağmen hiçbir sonuç alınamadığını kaydetti. (DUVAR)