İddia: Asiltürk, ittifak için Numan Kurtulmuş ile görüştü

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ittifak konusuyla ilgili açıklamaları nedeniyle eleştiren Ali Aktaş, yeni bir iddia ortaya attı. Avukat Aktaş, Numan Kurtulmuş ve Oğuzhan Asiltürk'ün ittifak için defalarca kez bir araya geldiğini ve bu durumdan kimsenin haberinin olmadığını öne sürdü. Aktaş "Böylesi bir ittifak Saadet Partisi'nin davasını yok edecek bir cinayet girişimidir" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından yaptığı "İttifaklar konusunda seçime bir hafta kala buna karar verilir. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur" şeklindeki açıklaması parti içinde tepkilere neden olmuştu.

Son genel seçimlerde SAADET Ankara milletvekili adayı olan parti üyesi Ali Aktaş "Padişahlıkla mı yönetiliyoruz? Partinin seçilmiş kurulları var. Seçilmiş kadrolara koyun muamelesi yapılamaz" demişti. 

Avukat Ali Aktaş, yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Aktaş, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Oğuzhan Asiltürk'ün ittifak için defalarca kez bir araya geldiğini ve bu durumdan kimsenin haberinin olmadığını ifade etti.

'DAVAYI YOK EDECEK BİR CİNAYET GİRİŞİMİ'

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Aktaş, şunları söyledi:

"Saadet Partisi tabanının haberi yok ama Numan Kurtulmuş son süreçte defalarca Oğuzhan Asiltürk ile görüştü. Numan Kurtulmuş, Asiltürk'ün ittifaka katılma kararında mutemet aracı konumdaydı. Saadet seçmeni aşağıda Numan beyi "Erbakan’a ihanetle" suçlarken bu görüşmeler sürüyordu.

2010'da olaylı kongre sonrası Erbakan hoca konutunda bir gruba "Numan buraya gelecek ve konuşacağız" derken birden ayağa kalkıp "O, kongre kararı almadan buraya gelemez ve sen onunla görüşemezsin" diye bağıran Asiltürk, Erdoğan'ın yanında saf tutmak için Kurtulmuş ile görüştü.

Bir kısım insana "Tayyip beyden 3 bakanlık alacağız, Meclis'te grup kuracağız" denilerek ittifaka ikna süreci sürdürülüyor. Bu yapılan "at pazarlığı" Milli Görüş'ün haysiyetini pazara çıkartmaktır. Böylesi bir ittifak Saadet Partisi'nin davasını yok edecek bir cinayet girişimidir." (HABER MERKEZİ)