Ida Kasırgası: New York ve New Jersey'de ölü sayısı 37'ye yükseldi

ABD'yi etkisi altına alan Ida Kasırgası nedeniyle New York ve New Jersey eyaletlerinde 37 kişinin öldüğü bildirildi. ABD Başkanı Biden, iklim dolaylı bir yıkımla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin kuzeydoğusunda etkisini gösteren Ida Kasırgası'nın neden olduğu şiddetli yağış ve sel sonucu en az 45 kişinin öldüğü bildirildi. En çok hasarın meydana geldiği New York ve New Jersey eyaletlerinde sel ve taşkınlar nedeniyle en az 37 kişi öldü. ABD Başkanı Joe Biden, yaşanan sel felaketi için "İklim krizinin burada olduğunun kanıtıdır" dedi.

New Jersey Valisi Phil Murphy eyalette en az 23 kişinin öldüğünü, bu kişilerin çoğunun arabalarında mahsur kalan kişiler olduğunu söyledi. New York'ta ise ölü sayısı en az 14 olarak açıklandı. Yetkililer 11 kişinin bodrum katlarında boğularak öldüğünü bildirdi. Pennsylvania'da 5, Connecticut eyaletinde ise 1 kişinin sel nedeniyle öldüğü açıklanırken Maryland ve Virginia'da da ölümler bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden, iklim krizi ile başa çıkabilmek adına tarihi bir yatırıma ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Ülke genelinde iklim dolaylı bir yıkımla karşı karşıya olduklarını belirten Biden, "Bununla mücadele etmek bir ölüm kalım meselesi" dedi.

New York, New Jersey ve Pennsylvania eyaletlerinde 200 binden fazla kişi elektrik kesintilerinden etkilenmişti. (HABER MERKEZİ)