İçişleri'nin Yalova Belediye Başkanlığı'ndan uzaklaştırdığı Vefa Salman adaylık için istifa etti

İçişler Bakanlığı'nın 'zimmete para geçirilmesi' iddiasıyla 2020'de Yalova Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırdığı Vefa Salman, CHP'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı'nın "Denetim görevini ihmal", "irtikaba göz yumma" ve "zimmet" suçlamalarıyla 18 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı dava nedeniyle Yalova Belediye Başkanlığı'ndan uzaklaştırdığı Vefa Salman'dan yeni adım geldi. 

27 Şubat 2020'de görevden uzaklaştırılması CHP ve iktidar arasında 'eşkıya' ve 'kumpas' tartışmalarına neden olan Salman, milletvekili aday adaylığı için CHP'ye giderek başvurusunu yaptı.

Belediye meclisinin, ilerleyen günlerde oylamayla yeni belediye başkanını seçeceği belirtildi.

SÜLEYMAN SOYLU: EŞKIYA TAKIMI MAHKEME BASTI

Salman'ın yargılandığı davanın duruşması sonrası mahkeme görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'lileri hedef alarak "Dün İçişleri Bakanlığı önüne gelip tehditler ve hakaretler savuran eşkiya takımı, bugün de mahkeme bastı" ifadelerini kullanmıştı.

CHP’DEN TEPKİ: EŞKİYA ARIYORSAN YANINDAKİ UYUŞTURUCU BARONLARINA BAKACAKSIN

Soylu'nun bu sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Muharrem Erkek tepki göstermişti. Torun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Bak Fotoroman Süleyman! Sen, Yalova’da suçsuz belediye başkanımızı görevden alıp, rüşvetten ceza alan AKP’li başkanlarla fotoğraf veren bir bakansın! Sen bu devletin yüz karası olarak anılacaksın!” demişti. (HABER MERKEZİ)