CHP’den ‘Vefa Salman’ açıklaması: Sandıkta yapamadıklarını masa başında yapıyorlar

CHP’li Muharrem Erkek, görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yarın görülecek duruşması öncesi İçişleri Bakanlığı önünden Bakan Süleyman Soylu’ya seslendi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve 4 belediye personelinin yargılandığı davada Salman, yarın bir kez daha hakim karşısına çıkacak.

“Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 3 yıl 6 aydan 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yapılan yargılamanın duruşması öncesinde CHP, İçişleri Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

‘ADALET NE ZAMAN GELECEK?’

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki, milletvekillerinden oluşan CHP Heyeti, “Adalet ne zaman gelecek” pankartı açtı.

‘SANDIKTA YAPAMADIKLARINI MASA BAŞINDA YAPTILAR’

Bakanlık önünde yaptığı açıklamada “Bizim iktidarımızda seçilmiş hiçbir belediye başkanı yargı kararı olmadan görevinden uzaklaştırılamayacak" ifadelerine yer veren Muharrem Erkek,

“Bugün Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman ile birlikte İçişleri Bakanlığı önündeyiz. Neden buradayız? İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan zat, onun temsil ettiği saray iktidarı ülkemizde yerel demokrasiyi de katletti. Vefa Salman, Yalova tarihinde üst üste üç seçim kazanan bir belediye başkanıdır. Sandıkta yapamadıklarını masa başında yaptılar” dedi.

 ‘SOYLU SEN BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ İLE DEĞİL, UYUŞTURUCU BARONLARI İLE MÜCADELE ET’

CHP’li Erkek, Yalova’da bir kumpas kurulduğunu ve Yalova halkının iradesinin gasp edildiğini belirterek şöyle konuştu:

“2010 yılında AK Parti döneminde başlayan bir zimmet iddiası davası. Vefa Salman da kendi döneminde konuyla savcılığa şikayette bulunuyor. Ne dramatiktir ki şikayetçi olduğu soruşturma dosyası nedeniyle İçişleri Bakanlığı kararı ile 2020 tarihinde görevden uzaklaştırılıyor. 5 ayda belediye başkanımız hakkındaki dava açıldı. Önceki dönem belediye başkanı hakkında ne zaman açıldı biliyor musunuz? 3 yıl sonra... Daha yeni. Yarın Yalova'da duruşma gerçekleşecek. Vefa Salman’ı derhal göreve iade edin. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bu talimatları verenler görevlerini kötüye kullanıyorlar. Sayın Soylu, sen bizim belediye başkanlarımız ile mücadele etmeyi bırak; sen uyuşturucu baronları ile mücadele et. Kara para ile mücadele et. Sen mafyadan her ay 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçiyi git savcılığa bildir.”

TORUN: BİR GÜN O KANTARDA SİZ DE TARTILACAKSINIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Bakan Soylu’ya şu sözlerle seslendi:

“Artık bu baskıdan, bu zulümden vazgeç. Belediyelerimiz üzerinden elini çek. Seni tekrar Bakanlık önünden uyarıyoruz; bu zulmün elbet hukuk karşısında hesabını verirsin. Biz de senden korkacak belediye başkanı yok. Geri adım atacak belediye başkanı yok. Bir gün o kantarda siz de tartılacaksınız. Yarın da güzel bir yargı kararı alacağız.”