CHP’li Başarır: Kumpasın baş aktörü Süleyman Soylu’dur

CHP’li Ali Mahir Başarır, Yalova Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman ile açıklama yaptı, “Kumpasın başaktörü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dur” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Yalova Belediyesi’ne yönelik zimmete para geçirme ve yolsuzluk davasına ilişkin CHP Yalova İl Binası’nda, Vefa Salman ve Yalova İl Başkanı Mehmet Güral ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın haksız bir şekilde görevden alındığını ve hakkında açılan davanın “kumpas davası” olduğunu belirten Başarır, “Bu dava, Yalova’nın Ergenekon, Balyoz davasıdır. Bu bir kumpas davasıdır. Bu kumpasın başaktörü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dur, yardımcısı ise AKP Yalova il başkanıdır. Bu kötü çirkin senaryoyu 20 aydır ilmek ilmek işleyerek ortaya koymak istediler” dedi.

‘150 BİN YALOVALININ HAKKINI GASP ETTİLER’

Yaşanılan zimmet olayının, hırsızlığı yapan kişinin, Sayın Vefa Salman döneminden önce göreve getirildiğini hatırlatan CHP’li Başarır, “Bu kişi, kimin döneminde işe başlamış, AKP belediyesi döneminde. Zimmet eylemi ne zaman başlamış, AKP döneminde. Peki ortaya kim çıkarmış, seçilmiş Belediye Başkanı Vefa Salman. Aslında Vefa Salman’a teşekkür edilmesi gerekirken, bunu fırsata çevirmeye kalktılar ve görevden aldılar. 150 bin Yalovalının, teyzelerimizin, amcalarımızın, gençlerimizin hakkını gasp ettiler ve dava süreci başladı” dedi.

‘BİLİRKİŞİ RAPORUNU HATIRLATTI’

Yaşanılan bu süreçte MASAK’ın, seçilmiş belediye başkanının mal varlıklarını, kredi kartlarını, ailesini incelediğini söyleyen CHP’li Başarır, “Hiçbir şey bulamadılar, tertemiz çıktılar. Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi bu dosyanın tamamını, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na bir yazı ile göndererek bilirkişinin incelemesini talep etti. 2 Sayıştay ve 1 maliye uzmanı, alanlarında gayet önemli olan kişiler, yaklaşık 150 sayfalık rapor hazırladılar. Tüm süreci incelemişler. Raporun sonuç kısmında diyor ki, ‘Vefa Salman bir belediye başkanı olarak görevini harfiyen yapmıştır. Suç ortaya çıktıktan hemen sonra yargıya intikal ettirmiştir ve olayın oluşumunda, gelişiminde hiçbir suçu olmadığı gibi bu süreci başarıyla yürütmüştür.’ Bunu rapor söylüyor, bu mahkemenin talep ettiği rapor” ifadelerini kaydetti.

‘ZAMANI GELİNCE BUNLARIN HESABINI VERECEKSİNİZ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

“Yalova’dan elini çek. Senin görevin bu ülkede asayişi, güvenliği sağlamak. Senin görevin bu ülkede halkın iradesini gasp ederek belediye başkanlarını yerleştirmek değildir. Senin görevin seçilmiş belediye başkanlarını görevinden etmek değil, halkın iradesiyle oynamak değil. Yeri ve zamanı gelince bunların hesabını vereceksin. Hiçbir şey için yargılanmazsanız 150 bin Yalovalının her bir imzası için yargılanacaksınız.”