İçişleri'nden bayram genelgesi: 110 bin ekip görev yapacak

İçişleri Bakanlığı, bayram tatilinde yollarda yaşanacak kazalara karşı 81 il valiliğine genelge göndererek uygulanacak tedbirleri açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı'nda yollarda yaşanacak yoğunlukla ilgili valiliklere genelge gönderdi. Karayollarında sıkı güvenlik tedbirleri alınacağı belirtilen açıklamada emniyet ve jandarmadan toplam 110 bin trafik ekibi/ timi ve 208 bin 900 personelinin görev yapacağı belirtildi.

Bakanlığın 81 il valiliğine gönderdiği “2022 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri” konulu genelgeye göre alınacak tedbirler bayram tatili öncesi 29 Nisan’a başlayacak ve 09 Mayıs’a kadar sürecek.

Genelgede kazaların yoğunlaştığı kaza kara noktalarında ve güzergâhlarda alınan trafik tedbirleri uygulamasının yanı sıra ilave tedbir ihtiyacı olup olmadığının tespiti ve denetimi için bayram tatili boyunca;

- 30 Polis Başmüfettişi,

- 4 Jandarma Başmüfettiş / Müfettişi,

- 22 Jandarma Denetleme üyesi olmak üzere 56 müfettiş görevlendirildi.

HIZ DEENTİMLERİ ARTIRILACAK

Ramazan Bayramı süresince hızdan kaynaklı kazaların önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecek. Kazaların yoğunlaştığı yol kesimlerinde Mobil Radar Araçları ve Elektronik Sistemlerle hız denetimleri artırılacak. Özellikle yerleşim yerlerinde ve kavşaklarda kurulu bulunan KGYS’lere ait kameralar kullanılarak cep telefonu, emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlalleri tespit edilecek.

ARAÇ GİRİŞ ÇIKIŞLARINA SINIRLAMA

Terminal ve izin verilen yerler dışında otobüslerin kalkışlarına müsaade edilmeyecek. Otobüslerde, sivil personellerle denetimlere bu bayramda devam edilecek. Denetimlerde 05.00 – 07.00 saatleri arasında seyahat halinde olan şoförler araç dışına davet edilerek gerekli kontroller yapılacak ve uykusuzluk ya da yorgunluk belirtisi gösteren sürücülerin araç dışında dinlenmeleri sağlanacak. Tarım araçların, ağır tonajlı taşıtların uygunsuz olarak ve trafik yoğunluğunun yaşandığı saatlerde trafiğe çıkmasına müsaade edilmeyecek.

Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan kara yolu araçlarının, 24.00-06.00 saatlerinde şehirlerarası yolculuk yapmalarına izin verilmeyecek. Tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı bölgelerde kara yolu üzerinde tarımsal zirai araçlar, traktörler, biçerdöverlerin uygunsuz olarak trafikte seyretmeleri engellenecek. (HABER MERKEZİ)