İçişleri Bakanlığı: Caddelerde şampiyonluk kutlaması yapılmayacak

Korona virüsü kısıtlamaları devam ederken bugün Süper Lig'in şampiyonu belli olacak. İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgesiyle sokaklardaki kutlamalara izin verilmeyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'de şampiyon bugün belli olacak. Korona virüsü salgını nedeniyle yeni alınan kısıtlama kararları devam ederken İçişleri Bakanlığı maçlara ilişkin genelge gönderdi. Buna göre, cadde, sokak ve meydanlarda şampiyonluk kutlaması yapılamayacak. Stadyumlarda ise belirlenen sayı kadar izleyici ve görevli olacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında , “Maçlar cumartesi değil mi? Cumartesi orada bir diplomasiye ihtiyaç var. Şampiyonluk kutlamaları sokağa taşarsa; sağ olsun hem Giresunlular hem Adanalılar minimum ölçekte yaptılar. Sokakta görüntüler oldu ama her tarafa yayılan bir görüntü olmadı” diye konuşmuştu.

Üç İstanbul takımının şampiyonluk ihtimali nedeniyle kutlamalarda bu şehrin başrol olacağını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu kutlamaların tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda bir diplomatik müzakere yöntemi hem emniyete hem de valimize düşüyor. Buna dair bir tedbir almak lazım geldiğini düşünüyorum. Çünkü neticede üç takım da İstanbul’da. Ve Türkiye’de de aynı şekilde olacak” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)