Akar: Rus-Türk ortak merkezi için 1 general ve 35 subayımız Azerbaycan'da

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Akar, Rus mevkidaşıyla yaptıkları mutabakatla ortak merkezin çalıştırılmasını kararlaştırdıklarını hatırlattı, bu kapsamda 1 general ve 35 subayın Azerbaycan'da göreve başladığını açıkladı. Akar, "Personelimiz Azerbaycan'a gitti, orada hazır bekliyor. Ortak merkezin inşasının bitmesi ve faaliyete geçmesinin ardından derhal göreve başlayacaklar​​​​​​​" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları ve bakan yardımcılarıyla yıl sonu değerlendirme toplantısını video konferans yöntemiyle yaptı. 

Toplantıda Karabağ'a ilişin değerlendirmeler de yapan Bakan Akar, 44 günde başarıyla tamamlanan harekatın ardından 9 Kasım'da ateşkes ilan edildiğini belirterek, sonrasında Rusya Savunma Bakanı ile yaptıkları mutabakatla ortak merkezin çalıştırılmasını kararlaştırdıklarını vurguladı. Akar, "Personelimiz Azerbaycan'a gitti, orada hazır bekliyor. Ortak merkezin inşasının bitmesi ve faaliyete geçmesinin ardından bir general 35 subayımız, derhal göreve başlayacaklar​​​​​​​" diye konuştu. (AA)