Hindistan'da koruma sayısı azaltılan muhalif rapçi öldürüldü

Hindistan'da 28 yaşındaki muhalif rapçi Sidhu Moose Wala'nın öldürülmesi ülkede muhalefetin tepkisiyle karşılaştı. Wala'nın koruma sayısı, yerel hükümetin aldığı karar doğrultusunda azaltılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da 28 yaşındaki rap müzik sanatçısı Sidhu Moose Wala, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. BBC'nin haberine göre, Wala, Pencap eyaletinde aracını kullanırken önü bir araç tarafından kesildi ve üzerine kurşun yağdırıldı.

Eyalet polis şefi VK Bhawra, dün yaptığı açıklamada, Kanada merkezli bir çetenin saldırının sorumluluğunu üstlendiğini söyledi. Ancak Wala'nın ailesi, daha detaylı bir araştırma yapılmadığını ve davanın bu aşamasında cinayeti çete rekabetine bağladığı için Bhawra'dan bir özür talep etti.

Bhawra, bugün ikinci bir açıklama yayınlayarak, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi ve Wala'nın “çete üyesi veya çetelerle ilişkisi olduğu” şeklinde bir açıklama yapmadığını belirtti. 

GÜVENLİK EKİBİ 2 KOMANDOYA İNDİRİLMİŞTİ

Muhalefet liderleri, cinayet ile ilgili hükümeti ve polisi eleştirerek, Wala'nın koruma sayısının geçtiğimiz günlerde azaltılmasının nedenlerini sordu. Eyalet polisi, Wala'nın güvenlik ekibinin dörtten iki komandoya indirildiği ve memurların cinayet sırasında ünlü şarkıcı ile seyahat etmediklerini söyledi.

Pencap hükümetinin siyasi lideri Bhagwant Mann, Wala'nın ölümünden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, saldırganların en kısa zamanda bulunacağı sözünü verdi. Mann ayrıca, eyaletin bazı bölgelerinde çıkan protestolar karşısında halkı sakin olmaya çağırdı.

424 KİŞİNİN KORUMA SAYISI AZALTILDI

Pencap hükümeti, 28 Mayıs'ta aldığı kararla Sidhu'nun da aralarında olduğu 424 "önemli isme" sağlanan koruma sayısını azaltmıştı. Listede yer alan bazı kişilerin isimleri daha sonra sosyal medyaya sızdırılmış ve bu nedenle daha da tehlike altında oldukları belirtilmişti.

2018'de çıkardığı albümle Kanada Billboard Albümleri listesine giren Sidhu, İngiltere ve ABD'deki Pencaplılar ile Hintler arasında da ünlüydü. Sidhu, Hindistan Ulusal Kongresi Partisi'ne 2021'de katılarak Pencap milletvekili seçimine girmiş ancak başarılı olamamıştı. Sidhu hakkında bir şarkısında silah kültürüne ve şiddete teşvik ettiği iddiasıyla Hindistan Silah Yasası kapsamında 2020'de dava açılmıştı. (DIŞ HABERLER)