Hindistan'da kampüste namaz kılan öğrencilere saldırıya soruşturma

Hindistan'daki Gujarat Üniversitesi'nde Ramazan dolayısıyla teravih namazı kılan bir grup öğrenciye, dışarıdan gelen başka bir grubun taşlarla saldırdığı belirtildi. İki kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Temsili/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın batısındaki Gujarat Üniversitesi'nin kampüsünde namaz kılan bir grup yabancı öğrenciye Hindu milliyetçisi bir grup tarafından saldırı düzenlendiği iddiaları hakkında soruşturma başlatıldı. İki şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

CNN International'ın aktardığına göre, Ahmedabad polisi, 17 Mart Pazar günü yaptığı açıklamada, olayın bir gün önce üniversite kampüsü içinde yaşandığı bilgisini verdi. Buna göre, aralarında Afganistan, Sri Lanka ve Tacikistan'dan gelenlerin de olduğu bir grup öğrenci, kampüs içinde teravih namazı kılmaya başladı. Ahmedabad Emniyet Müdürlüğü'nden GS Malik, basına yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 20-25 kişi, gelip neden burada namaz kıldıklarını sormuş, bunun yerine camide dua etmelerini söylemiş" diye konuştu. 

'İKİ GRUP ARASINDA KAVGA ÇIKTI, TAŞLAR ATILDI, ODALARA ZARAR VERİLDİ'

İki grup arasında kavga çıktığını, taşların atıldığını anlatan Malik, dışarından gelen kişilerin öğrencilerin odalarına zarar verdiğini de ifade etti. Hindistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, çıkan olaylarda en az iki yabancı öğrenci yaralandı. Bakanlık sözcüsü Randhir Jaiswal, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, "Eyalet hükümeti, faillere karşı katı önlemler alıyor" açıklamasında bulundu. 

CNN'e konuşan bir görgü tanığı da öğrenciler dua ederken bir grup kişinin geldiğini ve kendilerine defalarca durmalarını söylediğini anlattı. Görgü tanığının ifadesine göre, saldırgan grup bu esnada Hindu sloganları atıyordu. İsmini vermek istemeyen Gujarat Üniversitesi öğrencisi, "Öğrencilerden biri kalkıp gruptan birine tokat attı. Bunun ardından daha büyük bir grup geldi ve taş atmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Basına konuşan bir öğrenci, üniversite yönetiminin kendilerine kampüste ibadet etme izni verdiğini belirtirken, Gujarat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Neerja A. Gupta, iki grup arasında yaşananları teyit ederek olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)