Hindistan ve Bangladeş'teki sel ve heyelanlarda en az 28 kişi vefat etti

Hindistan ve Bangladeş'te etkili olan şiddetli yağış sonrası meydana gelen sel, yıldırım ve toprak kaymaları sebebiyle en az 28 kişi öldü, milyonlarca kişi mahsur kaldı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan ve Bangladeş'in çeşitli bölgelerinde şiddetli yağmurlar nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymalarında en az 28 kişi vefat etti.

AA ve Reuters'in haberlerine göre, Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinde son bir günde meydana gelen selde en az 9 kişi öldü.

Yetkililer, eyalette son beş gündür devam eden sel ve heyelanlardan 1,8 milyondan fazla kişinin etkilendiğini açıkladı.

108 binden fazla insan yardım kamplarına sığınırken, son 24 saatte 28 ilçede sel meydana geldi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Assam Eyaleti Başbakanı Himanta Biswa Sarma ile görüştüğünü belirterek, "Selden etkilenen Assam halkının güvenliği ve esenliği için dua ediyorum" dedi.

BANGLADEŞ'TE 19 ÖLÜM

Bangladeş'te yıldırım çarpmaları sonucu en az 15 kişinin öldüğü, ülkenin güneyindeki liman kenti Chittagong'da meydana gelen toprak kaymalarında da en az 4 kişinin vefat ettiği duyuruldu.

Yaşanan felaketten en az 6 milyon insanın mahsur kaldığı belirtildi. Yağışların devam etmesinden dolayı durumun daha da kötüleşeceği tahmin ediliyor. Bazı bölgelerde elektriğin, açık yolların ve telefon bağlantısının olmadığı aktarıldı.

Son 15 yılda kentin yüksek bölgelerinde meydana gelen toprak kaymalarında 200'den fazla kişi hayatını kaybetti. 2007'de yaşanan en ölümcül olayda ise 127 kişi yaşamını yitirmişti. (DIŞ HABERLER)