HDP'li Ertuğrul Kürkçü saldırganları açıkladı: Onur Gencer ve iki kişi

HDP İzmir binasına saldırı düzenleyenin Onur Gencer olduğu belirtildi. HDP Onursal Başakanı Ertuğrul Kürkçü, saldırıda Gencer'le iki kişinin daha yer aldığını ve kaçtıklarını söyledi.

Onur Gencer'in Instagram hesabında Suriye ve İzmir'den silahlı fotoğrafları yer aldı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İzmir İl Binasını ateşe verip Deniz Poyraz'ı katleden saldırganın Onur Gencer olduğu öğrenildi. SKYP İzmir hesabından yapılan paylaşımda Gencer'in sosyal medya hesabından silahlı fotoğrafları yer aldı. Bir fotoğrafın Suriye'deki Menbic'ten çekildiğine ilişkin not olduğu görüldü. Gener'in 21 Şubat 2020'de Menbic'ten "Suriye hatırası" diye paylaştığı fotoğrafın ardından "Görev dönüşü" diye de Antep'ten fotolar paylaşması dikkat çekti. Gencer'in saldırısından 1 gün önce sosyal medya hesabından tehditlerle ırkçı paylaşımlar yaptığı da anlaşıldı.

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü de, Twitter hesabından Onur Gencer'in fotoğrafını paylaşarak, "Cinayetin ayrıntıları geliyor... 3 silahlı içeri giriyor. O sırada tesadüfen sadece mutfakta çalışan genç HDP'li kadın Deniz Poyraz var. Onu ateş ederek öldürüyorlar. Binayı yakmaya çalışıyorlar. 2 saldırgan kaçıyor. Yakalanan Onur Gencer'in fb profili çok şey anlatıyor..." diye yazdı.

KEMALPAŞA HASTANESİ'NDE MEMUR

Onur Gencer'in İzmir Kemalpaşa Hastanesinde sağlık memuru olduğu ancak bir süredir ise gitmediği için hakkında tutanak tutulduğu öğrenildi. Tutanakların il sağlık müdürlüğüne gönderildiği ve hakkında işlem yapıldığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)