HDP'den 'siyah çelenk' açıklaması: Polis yönlendirdi

HDP Genel Merkezi'nin önüne siyah çelenk bırakmak isteyen kişilere parti görevlileri izin vermedi, gerginlik çıktı. Partiden yapılan açıklamada olayın polisin yönlendirmesi ile yaşandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakmak ve oturma eylemi yapmak isteyen kişilerle parti görevlileri arasında gerginlik çıktı. HDP'liler, parti önüne çelenk bırakılmasına izin vermedi.

HDP: POLİS KORUMASI ALTINDA PROVOKASYON

Parti genel merkezi önünde yaşanan olay sonrası HDP'den açıklama yapıldı. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Polisin yönlendirmesiyle ve koruması altında partimizin önünde büyük bir provokasyona kalkışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. HDP’nin mücadelesi dün olduğu gibi bugün de hiçbir provokasyon ve engel tanımadan sürüyor, sürecektir” denildi.

AYŞE ACAR BAŞARAN: MESELE İKTİDARIN POLİTİKASI

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, parti önüne siyah çelenk konulmaya çalışılmasını, “provokasyon” olarak değerlendirdi ve “Mesele evlatlarını arayan aileler değil, mesele iktidarın politikası olarak İçişleri Bakanlığı’nın planı burada gerçekleşiyor. Bu eylemin sahibi buraya gelenler değil; bu eylemin sahibi İçişleri Bakanlığı’dır. Milliyetçi, nefret siyasetine karşı ayakta kalan tek güç olduğumuz için AKP-MHP ittifakının hedefi halindeyiz. Bu ülkede acı yaşayan tüm ailelerin acıları bizim acımızdır. Burada başımıza gelecek olumsuz durumdan İçişleri, emniyet ve AKP-MHP iktidarı sorumludur. Bu saldırılar bizi yıldırmaz” ifadelerini kullandı.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medyadan paylaştığı videoda parti kapısı önünde yaşananlara tepki göstererek, "Milletvekilimize 'kes sesini, çivilerim seni valla…' diyen zat kimdir? Bu zatı görevlendiren ve genel merkezimizin önüne gönderen kimdir?" dedi. (DUVAR)

Etiketler hdp siyah çelenk polis