Kardashian'a 'kimono' tepkisi

Kardashian'ın 'kimono' korsesi tepki çekti. Japonlar tasarımı saygısızlık olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikalı magazin ünlüsü Kim Kardashian West'in kişisel markası 'Kimono Intimates' adıyla çıkardığı korseler Japonya'da tepki çekti. Japonyalılar, tarihi 15. yüzyıla dayanan ve sadece özel günlerde giyilen geleneksel giysileri 'kimono'ya saygısızlık yapıldığını düşünüyor.

Kim Kardashian West dün satışa çıkarılan korselerin "kadınların vücut şekillerini ve kavislerini yücelttiğini" söylerken, korselerin tüm kadınlara hitap ettiğini ifade etti. Yuka Ohishi adlı bir kadın BBC'ye yaptığı açıklamada "Kimonoyu kutlamalarda, nişanlarda düğünlerde mezuniyetlerde ve cenazelerde giyiyoruz. Kuşaklar boyunca giyilen bir kıyafet. Ama bu korsenin kimonoyla ilgisi yok. Sadece içinde "Kim' geçtiği için kimono adını seçmiş. Kültürümüze saygısızlık ediliyor. Kim'in popüler kültürde büyük etkisi var. Korkarım bazı insanlar kimonoyu sadece onun markası olarak bilecek. Diğer girişimleri gibi bu marka da başarılı olursa bu durum arama sonuçları ve sosyal medya etiketlerini de etkiler" diyerek tepkisini dile getirdi.

Yeni korselerin isminden hoşlanmayan kişiler görüşlerini #KimOhNo (Kim Hayır Olamaz) etiketiyle Twitter'da paylaşıyor. Japonya'nın Niiza kentindeki Jumonji Kadın Üniversitesi'nden Prof. Sheila Cliff ise "Kimononun bir zarafeti var. Vücut hatlarını ortaya çıkarmak için değil çıkarmaması için giyiliyor. Ben bir sütyen markası çıkarsam ve adına da Sari (Hintli kadınların geleneksel giysisi) bazı insanlar rahatsız olur. Aşırı derecede saygısızlık etmiş olurum. Kimono Japon kimliğinin bir ifadesidir ve Kardashian'a ait bir sözcük değildir" diye konuştu.

Kardashian geçen yıl 'Kimono Intimates'le birlikte 'Kimono Body' ve 'Kimono World' markalarını da tescil ettirmişti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kardashian, "Çoğu zaman ten rengime uyumlu bir korse bulamıyordum. Bu nedenle böyle bir çözüm bulmamız gerekiyordu" sözlerini kullandı. (BBC Türkçe)