Oruç Tutarken Sağlığınızı Bozmayın!

Google Haberlere Abone ol

İftar saatlerini dört gözle bekleyeceğiniz Ramazan Ayı boyunca ibadetinizi yaparken sağlığınızı da korumanzı için tavsiyeleri hazırladık!

İftar saatleri gelene kadar aç ve susuz kalacak olan bünyenizin Ramazan Ayı boyunca adapte olacağı yeni beslenme şekliniz, bilinçsizce oruç tutmanız halinde sağlığınızın bozulacağı bir dönem olabilir. Bu yüzden ibadetinizi yerine getirirken aynı zamanda sağlığınızı koruyacak olan bazı noktalara da dikkat etmeniz gerekir. Neler olduğunu öğrenmek için hemen okuyun!

Dehidrasyonun Önüne Geçin

İftar saatleri gelinceye kadar herkes için en temel gereksinim su olur. Özellikle hava sıcaklıklarının yüksek olduğu zamanlarda oruç tutulduğu zaman vücuttaki su kaybı daha yüksek olacağı için dehidrasyon sebebi ile bazı böbrek hastalıklarının ortaya çıkması için de zemin hazırlanmış olur. Bu sebeple sahur ve iftar saatleri geldiğinde günlük ihtiyacınız olan 2,5 - 3 litre suyu tüketmeye özen gösterin.

İftar Saatlerinde Tıka Basa Yemeyin

Orucunuzu açtıktan sonra bir anda, gün boyunca bomboş kalmış midenizi tıka basa dolduracak şekilde yemek yemeyin. Hafif bir şeyler tercih edin ve daha rahat sindirmek için mutlaka iftar saatlerinden sonra da bir ara öğün yiyin. Bu ara öğünde de çok ağır şeyler tüketmemelisiniz. Bir parça karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacak yiyecekleri tercih ederek bir bardak süt ya da bir kase yoğurt ile destekleyebilirsiniz.

Kabızlık Sorununa Karşı Önlem Alın

İftar saatleri geldiğinde sağlıklı bir sofranın başına oturma formülü kabızlık gibi yaygın bir sorunu önlemekten de geçiyor. Bu yüzden posalı yiyecekleri sofranızda bulundurmaya özen gösterin. Sebze yemeği, meyve, salata ve bağırsak florasını düzenleyici etkisi olan kefir tüketimi bütün Ramazan Ayı boyunca bünyenizin daha sağlıklı kalmasını sağlayacaktır.

Özel Sağlık Durumlarına Karşı Dikkatli Olun

Eğer bir hamilelik durumu, şeker ya da böbrek hastalığı gibi sorunlar söz konusu ise doktorunuzun önerdiği beslenme düzeninizi korumak zorunda olduğunuzu unutmayın. Mevcut durumunuzun daha kötüye gitmesine neden olabilecek kararlardan kaçınmalısınız. Hamilelerin hem kendileri hem de bebekleri için, böbrek hastalarının su tüketimi konusunda titiz olmaları ve şeker hastalarının da kandaki şeker seviyelerini korumaları sağlıklarını korumaları büyük oranda gün içinde nasıl beslendiklerine bağlı olduğu için mutlaka uzman doktorunuzun tavsiyesine kulak verin.

Sağlığınızı koruyarak oruç tutmanız aynı zamanda vakti geldiği zaman orucunuzu açmakla da ilişkilidir. Bu yüzden de iftar saatlerini takip etmeli ve doğru zamanda sofranın başında olmalısınız. Bunun için siz de internet sitemiz https://www.iftarsaatleri.co/ üzerinden her şehire ait olan iftar saatleri bilgilerine hemen ulaşabilirsiniz.

İLANDIR.