Lohusa Pijama ve Lohusa Gecelik Beden Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Yeni doğum yapan anne adayları doğumun ardından lohusalık dönemine girerler. Doğum öncesi yaşanan bir çok koşuşturmanın ardından bebeğine kavuşan anne adayları artık bir 'anne'dir.

Google Haberlere Abone ol

Yeni doğum yapan anne adayları doğumun ardından lohusalık dönemine girerler. Doğum öncesi yaşanan bir çok koşuşturmanın ardından bebeğine kavuşan anne adayları artık bir 'anne'dir. Anne adayları hamilelik dönemleri boyunca doğum sonrası için hazırlık yapmaya başlarlar. Bebeğin ihtiyaçlarının yanında kendi ihtiyaçları için de özenle hazırlanırlar. Bu tıpkı yeni evlenecek gelin adaylarının titizlikle yaptıklarına benzercesine bir hazırlıktır. Yorucu, stresli bir süreç olmasına rağmen umudu, huzuru, mutluluğu içinde barındırmaktadır.

Lohusa pijama ve Lohusa gecelik satın alırken beden seçimi nasıl yapılmalıdır?

Hamilelik boyunca değişiklik gösteren ruh halleri ve birçok nedenden dolayı doğum öncesinde elbette ki istenmeyen kilolar ortaya çıkar. Nasıl olsa doğumdan sonra hepsi de gider diye düşünmek yanlış olsa da, gerek düzensiz beslenme gerekse normal doğum kilolarının gitmesi biraz zaman alır. İşte lohusalık dönemi yaşayan kadınların öncelikli şikayeti sadece dikiş ağrıları ve yorgunluk değil bedenindeki büyüme ve fazla kilolardır. Bu nedenle doğum öncesi hazırlıklarda, lohusa pijama ve lohusa gecelik satın alırken beden seçimini doğru yapmak gerekir.

Lohusa Pijamalarda Beden Seçimi

'Lohusa pijaması seçilirken hangi kumaş türünden olmalı, sabahlıklı lohusa pijama takımı mı olmalı, ayrı parçalardan oluşan mı?' diye düşünürken beden seçimi nasıl olacak diye de düşünmek gerekir. Zevkinize uygun olabilecek çok fazla alternatif model piyasada mevcuttur ama beden seçimi oldukça önemlidir. Hamilelik dönemi aldığınız kilolar, bedeninizde oluşan değişimler, göğüslerdeki şişme ve büyüme ile lohusalık döneminde rahat hareket edebilmeniz için lohusa pijamanızı en az bir beden büyük almanız gerekmektedir. Kilo almamış olsanız da bir beden büyük pijama ile çok daha rahat hareket edebilirsiniz. Pamuklu ve likralı bir kumaş tercihi, esneme yapacağından dolayı iyi bir tercih olacaktır.

Lohusa Geceliğinde Beden Seçimi

Lohusaların özellikle gece rahat giyebilecekleri lohusa gecelik modelleri çok tercih edilmektedir. Geniş ve rahat olmalarından dolayı hassas olan karın bölgesine baskı yapmayan geniş ve rahat yapısından dolayı anne sağlığı için önemlidir. Konfor, lohusa bayanlar için oldukça önemlidir. Özellikle belden ayarlanan lohusa gecelik modelleri doğum sonrası şişliklerden ötürü geceliğin kolay giyilip çıkarılmasını sağlar. Ayrıca kilo vermeye başlandığı zaman bel bölgesindeki daraltılabilme özelliği oldukça fayda sağlar. Gecelik seçiminde de pijamada olduğu gibi bir beden büyük tercih etmek oldukça isabetli olacaktır. Burada unutulmaması gereken konu ise zaman zaman firmaların kullandıkları kalıplarında farklı olması beden seçimi konusunda daha da dikkatli olmamızı gerektirir. Özellikle ürün satın alırken normal giysi ile hamile bayanların giysilerinin bedenleri farklılık göstermektedir. Bu nedenle satıcıdan özellikle destek almanız faydalı olacak, size zaman kazandıracaktır.

İLANDIR.