Ercan Kesal: Başka dizi yok!

Ercan Kesal oyunculuğa ve gelecek planlarına dair konuştu. Kesal "Çukur son TV dizimdir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Çukur" dizisinde canlandırdığı "İdris Baba" karakteriyle ekranlarda olan oyuncu, yazar, yönetmen, senarist ve doktor Ercan Kesal edebiyattan sinemaya düşüncelerini paylaştı. Medyaradar'dan Eda Sönmez ile sohbet eden Kesal, "Artık diziler de olmayacak mısınız?" sorusuna, "Evet... Çukur'dan sonra başka bir dizide oynamayı düşünmüyorum... Seyirci beni artık televizyon dizilerinde görmeyecek. Çukur son TV dizim diyebilirim..." diye yanıt verdi.

Röportajın bir kısmı şöyle:

Biraz geriye gitsek… Nasıl bir aileydi sizinki? Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

Çok çocuklu çiftçi, -sonra gazozcu- esnaf bir ailenin en küçük çocuğuydum. Amca, yenge ve kuzenlerle yaşanan bir çocukluk. Gazozhane günleri. Gürültülü, neşeli, bazen sert ve kavgalı. Ergen abilerimi gözlemlediğim bir aile. Büyülü bir coğrafya. Rind insanlar. İçki, yemek ve muhabbet aşığı bir kasaba. Kitaplarla cennetini keşfetmiş saz benizli cılız bir çocuktum. Kendi hayal dünyamda kayboldum gittim.

Bu soruyu evirip çevirmek için çok uğraştım ama beceremedim. O yüzden direk sormaya karar verdim. Ne olacak bu memleketin hali?

Bugünden yarına bir şey ümit etmeyin. Ama umutsuzluğa da yer yok. Hazreti Süleyman’a kalmamış bir dünyadayız. Coğrafyanın hafızasına, sokağın ferasetine inanın. Çok söyledim ama yine söyleyeceğim: Dünyanın ömrü sizin kaderinizden de kederinizden de uzundur.

Unutulmaz kitaplar yazdınız, filmler, diziler...Oyuncu ve senarist olarak ulusal ve uluslararası birçok festivalde ödüller aldınız. Neden artık sadece arka plana yoğunlaşıyorsunuz?

Sinema bir yönetmen sanatıdır. Kameraman, senarist, oyuncular, ışıkçı, sesçi, set çalışanları… Herkes onun düşüne hizmet eder. Yönetmen tüm bu bileşenleri bir araya getirip buradan kendine bir dünya kurabilen ve buna seyirciyi inandıran kişidir. Ben saydıklarımın çoğunu oldum. Artık tüm bunları bir araya getiren ve sürdüren kişi olmak istiyorum.

O zaman artık diziler de olmayacaksınız?

Evet... ''Çukur''dan sonra başka bir dizide oynamayı düşünmüyorum... Seyirci beni artık televizyon dizilerinde görmeyecek. “Çukur” son TV dizim diyebilirim...

Sizin yüzünüz filmlerin ödül alması için garantiye dönüştü neredeyse...Ercan Kesal yüzü filmler için ne ifade ediyor? Mesela benim için kavruk bir Anadolulu yüzü samimiyeti.

Samimiyet. Seyirci çok hızla fark eder bunu. Sahtekarlık geçersizdir bu yüzden.

Sizce dizilerdeki şiddetin dozu ne kadar olmalı ?

Sizce gerçek hayattaki şiddetin dozu ne olmalı? Bizim çektiklerimiz bu hayatın şiddetinin yanında çocuk oyuncağıdır!

Röportajın tamamı.