Ankara'da kadın emeği festivali başlıyor

Çankaya Belediyesi ikinci kez kadın emeği festivali düzenliyor. Festivalin ilk günü pop müziğin sevilen ismi Sıla, Ankaralılarla buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Çankaya Belediyesi “Kadın Emeği Festivali”ni bu yıl ikinci kez düzenliyor. "Eşitlikçi bir toplumun gelişmesi ve kadın emeğinin görünür kılınması"nı amaçlayan festival, 29 Haziran Cuma günü başlayıp 3 gün sürecek. Festivalin adresi ise Ahlatlıbel Atatürk Parkı olarak belirlendi.

Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda kurulan stantlarda yer alacak 200 kadın, ahşap eşyalardan çantaya, keçe işlerinden kaktüse; takıdan örgü bebeklere kadar kendilerinin yaptığı pek çok ürünü katılımcılara sergileyecek.

İLK GÜN SILA SAHNEDE

Festivalin ilk günü sabah saatlerinde stantların kurulmasıyla başlayacak. Saat 14.00'de Latin dansları gösterisinin ardından 20.00'de ise Sıla, Ankaralı müzikseverlerle buluşacak.

Festivalin ikinci gününde ise saat 14.00'de zumba gösterisinin ardından, saat 15.00'de toplumsal cinsiyet eşitliği atölye çalışmaları yapılacak.

Festivalin son günü olan 1 Temmuz'da, Balkan türkülerinin sevilen sesi Suzan Kardeş ve Türk Halk Müziği sanatçısı Yasemin Göksu saat 20.00'de sahne alacak. (DUVAR)