Leyla Bilginel kimdir?

Sivrisinek ısırığı ile yakalandığı hastalık ile gündeme gelen Leyla Bilginel Instagram'dan takipçilerine seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Phuket Adası'na yerleşen oyuncu Leyla Bilginel, hastaneye kaldırıldı. Dang humması tanısı konulan Bilginel olayı sosyal medyadan duyurdu.

Tropikal bölgelerde görülen, Dang humması sonrası gündeme gelen Leyla Bilginel, 21 Aralık 1977 tarihinde Ankara'da doğdu. Ankara Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Leyla Bilginel, 2007 yılında New York'ta bir sperm bankasından aldığı spermle hamile kalarak, bu şekilde bebek dünyaya getiren ilk Türk oldu.

DİZİ VE FİLMLERDE ROL ALDI

Bilginel iki yıl boyunca haber spikerliği yaptı. Ankara'da Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümünde okurken, iki yıl devlet tiyatrolarından oyunculuk eğitimi de aldı. Ardından reklam filmleri ile oyunculuğa başladı. 2013 yılında "Sevme Yanarsın" adlı tiyatro oyununda görev alan Bilginel, Charles Dyer'in "Taşralı" oyunundan esinlenerek Özdemir Çiftçioğlu tarafından sahneye konulan oyunda Onur Şenay ve Genco Çağlar ile birlikte sahneye çıktı.

Bilginel, (Q)üfür, Kılıç Günü, Maskeli balo, Pars: Narkoterör, Emret Komutanım: Şah Mat, Gurbet yolcuları, Kördüğüm, Savcının Karısı, Yeşil Işık, Seni Yaşatacağım, Nisan Yağmuru ve Aynalı Tahir gibi dizi ve filmlerde rol aldı.