Moda'nın simgesi Tarçın’ın heykeli yapıldı

Moda'nın simgesi Tarçın'ın heykelini Giray yaptı. Tarçın bir araç tarafından öldürülmüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2016 yılının Mayıs ayında kendisine çarpıp kaçan bir sürücü yüzünden hayatını kaybeden Kadıköy'ün simgesi haline gelmiş Tarçın'ın heykeli yapıldı.

İki yıl önce ters yönde giden bir otomobil tarafından ezilerek öldürülen Kadıköy’ün Moda semti sakinlerinin dostu sokak köpeği Tarçın’ın heykeltıraş İskender Giray tarafından yapılan heykeli Moda’ya konuldu.

Kadıköy’ün tarihi semti Moda ile bütünleşen, tüm mahalle sakinlerinin can dostu olan Tarçın, 2 yıl önce ters yönde giden otomobil tarafından ezilerek öldürüldü. Öldüğünde yaklaşık 18 yaşında olan Tarçın, ismini tüylerinin renginden alıyordu. Moda halkı ve esnafın Tarçın’a olan ilgisi ve sevgisi herkes tarafından bilinirdi.

Modalıların çocuğu gibi olan Tarçın ölümü ile herkesi bir araya getirmişti. Tarçın’ın ölmesine çok üzülen vatandaşlar sosyal medyada kampanya başlatıp çarpıp kaçan araç sahibinin yakalanmasını isteyen ve üzüntülerini dile getiren tweetler atmışlardı. Tarçın’ın ölümünden bu yana konuyla ilgili 1 milyondan fazla paylaşım yapılmıştı. (Posta)

Etiketler moda tarçın