‘Mülteci Çocuk Korosu’ ile Sertab Erener aynı sahnede

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Ankara’da çocuk şenliği düzenliyor. Şenlikte Mülteci Çocuk Korosu ile Sertab Erener birlikte sahne alacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin (SGDD) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenleyeceği ve Sertab Erener'in de sahne alacağı 2’nci Çocuk Şenliği, 25 Nisan Çarşamba (bugün) günü saat 12.00’de Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

2 BİN 500 ÇOCUK BULUŞACAK

SGDD, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, ülkelerini terk etmek zorunda kalıp Türkiye’ye sığınan çocukları unutmadı. Geçtiğimiz yıl Türk, Suriyeli, Iraklı, Afgan ve farklı uyruklardan 1000 çocuğun katılımıyla ilki düzenlenen şenliğe bu yıl 2 bin 500’den fazla çocuğun katılması planlanıyor. Organizasyon mülteciler ile yerel halk arasında barış, kardeşlik ve dostluk ortamının geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

SERTAB ERENER MÜLTECİ ÇOCUK KOROSU İLE SAHNEDE

Şenlik BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ve Çankaya Belediyesi'nden yetkililerin yapacağı açılış konuşmalarıyla başlayacak. Ankara’da çalışmalarına devam eden Mülteci Çocuk Korosu’nun Arapça ve Türkçe şarkılardan oluşan dinletisinin ardından Sertab Erener sahneye çıkacak ve koroyla birlikte şarkılar söyleyecek. Şenlik kapsamında oyun alanlarında çocuklar birçok etkinliğe katılabilecek. (DUVAR)