'8 Ocak' boşanma için en popüler gün

Noel tatilini dönüşü en çok boşanma Ocak ayında yaşanıyor. Avukatlar, '8 Ocak'ı, 'Boşanma Günü' olarak adlandırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Krallık'ta avukatlar, '8 Ocak'ı, Noel ve yılbaşı döneminden sonra, 'Boşanma Günü' olarak adlandırıyor. Birleşik Krallık’ın en büyük ilişki derneklerinden biri olan Relate, Ocak ayında evlilik veya uzun vadeli bir ilişki ile ilgili aldığı telefon görüşmelerinin Noel dönemi boyunca zirveye ulaştığını açıkladı.

Ayrıca, boşanma destek servisi Amicable tarafından analiz edilen verilere göre, Ocak ayında 40 bin 500'den fazla kişi internet üzerinde "boşanma" ile ilgili arama yapması bekleniyor.

Cardiff merkezli Lux firmasının kurucusu Charlotte Leyshon, Ocak ayında Noel'in ardından işe geri döndüklerinde boşanma davalarında büyük bir artış gördüklerini söyledi.

Relate'in CEO'su Chris Sherwood, “Gerçek şu ki, Ocak ayında aldığımız çağrıların çoğu, mevcut ilişkilerinde zaten gerginlik yaşayan çiftlerin Noel döneminde kriz noktasına gelmesinden kaynaklanıyor” dedi.

Birleşik Krallık’ta her beş kişiden birinin “sıkıntılı bir ilişki”de olduğunu belirten Sherwood, “partneriyle anlaşamayan herkesi olabildiğince erken destek aramaya davet ediyoruz.”dedi. (DHA)