Pandalar çoğalıyor!

Nesli tükenme tehlikesi altında olan pandalar için yeni bir üretim merkezi kuruldu. Merkezde 36 panda yavrusu dünyaya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nesli tükenme tehlikesinde olan pandalar artık 'hassas türler' kategorisinde yer alıyor. Yeni kurulan bir üreme merkezinde bu yıl 36 yavru panda doğdu. Bu olay, pandaların tarihinde büyük bir artış olarak görülüyor.

Uzun yıllardır azalan panda nüfusu, nihayet umut vadeden bir  gelişme gösterdi. Pandalar, 'tehlikede kategorisinden çıkartılıp 'hassas türler' kategorisine dahil edildi. Panda doğumlarındaki artış, Wolong National Nature Reserve adlı doğa koruma alanındaki Shenshuping Üreme Merkezi'nin kurulması sayesinde gerçekleşti. Yeni doğan 36 pandadan 19'u bu merkezde dünyaya geldi. Bu olay, şimdiye kadar kafeste gerçekleştirilen en başarılı panda üremesi olarak kabul ediliyor. Shenshuping merkezinde laboratuvarlar, bir hastane, yiyecek üretim merkezi, personel tesisleri ve ileride yaklaşık 3 bin kilometre kaplayacak olan bir bambu ormanı yer alıyor.

CCTV'nin yayımladığı habere göre, pandalar için yeni ve zengin bir çağ başlamış kabul ediliyor. Bu yıl, toplam 42 panda yavrusu dünyaya geldi, bunlardan 15 tanesi ikiz. Bugün, yeryüzünde 2 bin 60 tane panda bulunuyor.