Harun Kolçak son yolculuğuna uğurlandı

Harun Kolçak, Teşvikiye Cami'nden son yolculuğuna uğurlanıyor. Sevenleri Kolçak'ı yalnız bırakmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz gün 62 yaşında hayatını kaybeden Harun Kolçak, öğle namazına müteakiben Teşvikiye Cami'nden uğurlanıyor.

harınÇELİK ERİŞÇİ: HASTANEYİ SEVMEZDİ

Cenaze törenine, Kolçak’ın hayranlarının yanı sıra, iş ve sanat dünyasından bir çok isim katıldı. Cenazeye katılan Çelik Erişçi, " Çok zarif barışsever, bütün ülkeye her zaman sevgi üzerinden söylemi olan bunu da şarkıları ile aktaran bir sanatçı hepimizin başı sağ olsun. En son hastaneye yatmadan bir hafta on gün önce görüşmüştük. Hastane olmadığında daha iyiydi hastaneyi sevmiyordu. Moralle yürüyen bir hastalıktı. Hepimiz gücümüz yettiğince moralini yüksek tutmaya çalıştık. Dediğim gibi en yüksek morali albümüne karşı gösterilen ilgiden aldığını düşünüyorum. Son bir buçuk 2 yıllık süreç tamamen halkın duaları ile oldu. Hepimizin başı sağ olsun” dedi

Çelik Erişçi Çelik Erişçi

Cenazeye katılan bir diğer isim olan Yeşilçam aktörlerinden Ediz Hun, "Çok üzücü. Burada hep beraber onu uğurlayacağız. Allah babasına sabır versin çok zor bir durum. Yaşı da oldukça ileride şu anda yaşayan bir efsanedir babası. Yaşayan en büyüğümüzdür. Çok mükemmel ve zarif bir insandı. 62 yaş bugün için önemli bir yaş değil" şeklinde konuştu.

j

'ÇOK GÜZEL ŞARKILARI ÇOK GÜZEL BESTELERİ OLDU'

Mustafa Ceceli, "En son iki ay önce konuşmuştuk. 'Çeyrek asır iki projesini yapacağım' dedi. 'Bir şarkı üzerinde çalışalım' dedi. Ama nasip değilmiş. Çok güzel şarkıları, çok güzel besteleri oldu. İnşallah nesilden nesile aktarılır. Mekanı cennet olsun" dedi. Çelik "Halkın duaları ve yüksek teveccühünü ele geçirmiş alkışlarla konserlerini doldurmuş, halkın dertlerini hafifletmiş, müziği ile sanatı ile destek olmuş bir kişi Harun Kolçak. Biz de halka verdiği destek için sanata verdiği destek için buraya saygımızı göstermek için geldik. Duamızı edeceğiz. Fatih'amızı okuyacak ve buradan gemiye götüreceğiz" diye konuştu.

'EN KABİLİYETLİ MÜZİSYENLERDEN BİRİYDİ'

Sanatçı Fuat Güner, "Müzisyen arkadaşlarımı, müzisyen kardeşlerimi tek tek kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Harun 16 yaşından beri tanıdığım bir arkadaşımdı. En kabiliyetli müzisyenlerden biriydi. Hem iyi şarkı söyler, enstrüman çalar, beste yapar komple müzisyendi. Ani ölüm haberiyle sarsıldım. İnanamadım" dedi.

Cenazeye ayrıca, Mustafa Ceceli, Ömür Gedik, Doğukan Manço, Armağan Çağlayan, Nuri Alço, Nadide Sultan, Ayşegül Aldinç ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan gibi isimler de katıldı.

Kolçak'ın cenazesi defnedilmek üzere Bursa'nın Gemlik ilçesine götürüldü.

ANNESİNİN MEZARINA DEFNEDİLDİ

Harun Kolçak’ın cenazesini, Gemlik’te yaşayan sinema sanatçısı babası Eşref Kolçak karşıladı. Cenaze, Asım Kocabıyık Camii’ne götürüldü. Burada bir süre dinlenen Eşref Kolçak, daha sonra cenaze namazına katılarak oğlunun tabutunu taşıdı.

Çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreninde, bazı kişiler tabut önünde selfie çekti.

Harun Kolçak’ın cenazesi, daha sonra Gemlik İlçe Mezarlığına götürülerek, 14 Ocak 2010’da yaşamını yitiren annesi Özcan Kolçak’ın mezarının üzerine defnedildi.