2016 yılında hayatını kaybeden sanatçılar

Leonard Cohen, Tarık Akan, David Bowie... 2016 yılında hayatını kaybeden sanatçılardan bazıları.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2016 yılında hem Türkiye'de hem dünyada birçok sanatçı hayatını kaybetti. İşte geçen yıl aramızdan ayrılan sanatçılardan bazıları:

Alan Rickman

Altın Küre ve Emmy ödülü sahibi İngiliz oyuncu Alan Rickman, pankreas kanseriyle mücadele ettikten sonra 14 Ocak'ta 69 yaşında hayatını kaybetti. Rickman, Harry Potter serisinde oynadığı 'Severus Snape' rolü ile biliniyordu.

snape


David Bowie

İngiliz şarkıcı ve söz yazarı David Bowie, 10 Ocak tarihinde, 1,5 yıl boyunca kanserle savaştıktan sonra, 69'uncu doğum gününden iki gün sonra, 10 Ocakta hayatını kaybetti. Bowie, hayatı boyunca sayısız albüme imza atmış ve birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuştu.

davidowie


Oya Aydoğan

1957 doğumlu Yeşilçam yıldızı Oya Aydoğan, 8 Mayısta aort damarı yırtılması sonucu hastaneye kaldırıldı. Geçirdiği ameliyatın ardından 15 tarihinde hayatını kaybetti. Aydoğan, 1976 ile 2016 yılları arasında toplam 51 sinema filmi ve 13 televizyon dizisinde rol aldı.

oyaaydogan


Prince

'Prince' adıyla bilinen ABD'li pop yıldızı Prince Rogers Nelson, 21 Nisan'da evinde ölü olarak bulundu. Ölüm sebebinin aşırı dozda uyuşturucu madde kullanımı olduğu belirtildi.

prince


Leonard Cohen

Kanada doğumlu şair ve folk sanatçısı Leonard Cohen 7 Kasımda hayatını kaybetti. Başarılı sanatçı 82 yaşında evinde uyurken hayatını kaybetti. Menajeri ölümünde mücadele ettiği kanserin etkisi olduğunu söyledi.

leonardcohen


Tarık Akan

Oyuncu, yapımcı ve yazar olan Tarık Akan 16 Eylülde mücadele ettiği akciğer kanserine yenik düştü. Yeşilçam'ın tanınan ismi Akan, Hababam Sınıfı, Yol ve Vizontele gibi pek çok filmde rol almıştı.

tarik-akan-kedi


Erdal Tosun

Türk sinema ve tiyatrosunun başarılı ismi Erdal Tosun, 30 Kasımda İstanbul'da yaşanan trafik kazasında hayatını kaybetti. Yeşilçam aktörlerinden Necdet Tosun'un oğlu olan Erdal Tosun, 'Bir Demet Tiyatro' isimli diziden ve rol aldığı sayısız filmden tanınıyordu.

erdaltosun


Kızıl Ordu Korosu

Sovyetlerin dünya çapında tanınan korosu Kızıl Ordu Korosu'nun 64 üyesi Suriye'ye Noel konserine giderken bindikleri uçağın Karadeniz'de düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Koro, halk şarkıları ve marşları seslendiriyordu.

kizilordu


George Michael

İngiliz pop şarkıcısı George Michael, 25 Aralık günü evinde ölü olarak bulundu. 53 yaşında hayatını kaybeden sanatçı 80'ler ve 90'lara damga vuran birçok şarkıya imza attı. (DIŞ HABERLER)

georgemichael-1